Live
Tulevaisuustaajuus-työpaja sivistystoimijoille
Verkkotapahtuma

Tulevaisuustaajuus-työpaja sivistystoimijoille

Millaisia ovat sivistysihanteisiimme liittyvät tämän hetken oletukset ja millaista tulevaisuutta kohti ne meitä kuljettavat? Entä jos tulevaisuus olisikin toisenlainen? Tulevaisuustaajuus-työpajassa sivistystoimijoille rakennetaan toisenlaisia tulevaisuuksia.

Syyskauden ensimmäisillä Sivistys+-aamukahveilla keskustellaan sivistyksen tulevaisuudesta haastamalla oletuksia, kuvittelemalla toivottuja tulevaisuuksia ja ideoimalla tekoja niiden toteuttamiseksi. Tilaisuudessa hyödynnetään Sitrassa kehitettyä Tulevaisuustaajuus työpajamenetelmää. Työpajaan ovat tervetulleita kaikki sivistyksestä ja sivistyksen tulevaisuudesta kiinnostuneet toimijat. Mukaan mahtuu 25 osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Rajatun osallistujamäärän vuoksi toivomme, että yhdestä organisaatiosta osallistuisi vain yksi edustaja.

Työpajan vetäjinä toimivat Marion Fields Opintokeskus Siviksestä ja Sanna Rekola Sitrasta. Tilaisuus järjestetään verkossa eikä siihen osallistuminen edellytä ennakko-osaamista. 

Ilmoittaudu mukaan 8.9. mennessä verkkolomakkeella. 

Sivistyskeskustelun lisäksi tilaisuus tarjoaa mahdollisuuden tutustua käytännössä Tulevaisuustaajuus-menetelmään, joka on vapaasti erilaisten organisaatioiden hyödynnettävissä. Kuulet tilaisuudessa myös syyskuussa käynnistyvästä hausta Tulevaisuustaajuus-kumppanuusohjelmaan

Tilaisuus on osa Sitran Sivistys+-projektia, jonka tavoitteena vahvistaa sivistystä, joka antaa meille entistä suuremman valmiuden uudistua ja vastata viheliäisiin ongelmiin. 

Sivistys+-aamukahvit on sivistystoimijoille ja sivistyksestä kiinnostuneille suunnattu verkkokeskustelujen sarja, jossa etsitään yhdessä sivistyksen suuntaa viheliäisten ongelmien ajassa. Aiemmilla aamukahveilla olemme syventyneet muun muassa elinikäisen oppimisen ihanteisiinmustan feminismin näkökulmiin sekä uudemman tutkimuksen antiin sivistyskeskustelulle. 

Mistä on kyse?