Live
Työpaja: vero- ja tukipolitiikasta vauhtia kiertotalouteen
tapahtumat

Työpaja: vero- ja tukipolitiikasta vauhtia kiertotalouteen

Merkittävä osa nykyisistä taloudellisista ohjauskeinoista tukee ympäristön kannalta kestämätöntä lineaarista talousjärjestelmää ja hidastaa siirtymistä kiertotalouteen. Talouden suunnan muuttaminen kohti kiertotaloutta tukevia liiketoimintamalleja, innovaatioita ja tuotekehitystä edellyttää vero- ja tukipolitiikan uudistamista.

Miten voisimme vauhdittaa kiertotalousyhteiskuntaa siirtämällä verotuksen painopistettä työn verotuksesta luonnonvarojen käytön ja ympäristön kuormittamisen verottamiseen? Tähän haasteeseen on tartuttu hankkeessa Best Practices and Fiscal Reform for Circular Economy in Finland, jossa tunnistetaan kiertotaloutta tukevia vero- ja tukipolitiikan muutoksia sekä mallinnetaan niiden vaikutuksia.

Sitra ja Green Budget Europe järjestävät työpajan torstaina 14.6. klo 13.00 – 16.30, jonka aiheena on mm. mahdolliset luonnonvara- ja päästöverot sekä verotuksen painopisteen siirto työn verotuksesta ympäristöverotukseen.

Tilaisuudessa hankkeen alustavia tuloksia esittelevät Femke Groothuis ja Valérie-Isabelle van de Luitgaarden (Ex’Tax -projekti), Emma Watkins ja Jean-Pierre Schweitzer (IEEP) sekä Sarianne Tikkanen ja Eero Yrjö-Koskinen (GBE).

Kyseessä on asiantuntijoille suunnattu englanninkielinen tilaisuus. Tutustu tapahtuman ohjelmaan täällä (englanniksi).

 

Mistä on kyse?