Live
Uusiutuvan energian ja rakennusalan yhteistyötilaisuus
tapahtumat

Uusiutuvan energian ja rakennusalan yhteistyötilaisuus

  • 17.04.2012 klo 16:00

Kiitos niille, jotka osallistuivat Uusiutuva energia ja rakennetun ympäristön valloitus -tilaisuuteen Sitrassa 7.2.2012. Tilaisuuden esitykset ja muistio, johon on koottu osallistujien näkemyksiä rakennus- ja energia-alojen yhteistyön haasteista ja mahdollisuuksista ovat alla olevissa linkeissä:

Karoliina Auvinen: Lähienergia hallitusohjelmassa ja strategioissa – mutta päästäänkö sanoista tekoihin?
Suvi Nenonen: Miten markkinaosuuksista kilpailemisesta päästään laajenevan markkinan synnyttämiseen?
Sampsa Hyysalo: Mitä uusiutuvan energian edistäjät voisivat oppia harvinaisten sairauksien organisoitumisesta?
Maija Virta: Rakennus uusiutuvan energian tuottajana – ovatko rakennus- ja energia-alat valmiita haasteeseen?
Muistio: Haasteet ja mahdollisuudet – Lähienergia ja rakennusalan yhteistyö

Tilaisuudessa jatkotapaamista kannatettiin laajasti, joten kutsumme jälleen organisaationne tai yrityksenne edustajan Sitraan tiistaina 17.4 klo 16.00 – 20.00. Tällöin ohjelmassa on hissipuheita, esityksiä yhteistyöehdotuksista ja ryhmätöitä valittujen teemojen ympäriltä.

Aiemmassa keskustelussa nousi esiin, että yhteistyö voisi olla hyödyllistä ainakin seuraavan kahden kokonaisuuden edistämiseksi:  

  1. Rakennusalan ja uusiutuvan energian tuotannon integrointi rakennusten energiatehokkuusdirektiivin EPBD:n ja näin ollen lähes nollaenergiarakentamisen vauhdittamiseksi
  2. Piensähkön tuotannon ja verkkoon liittämisen edellytysten parantaminen

Oletko samaa mieltä vai mitä pitäisi tehdä? Kaikki halukkaat ovat tervetulleita esittämään tilaisuudessa oman lyhyen (max. 5 min) ehdotuksen mahdollisesta yhteistyömallista tai -projektista. Lisäksi pyytäisimme kutakin yritystä / yhdistystä valmistelemaan 3 min ”hissipuheen” eli tiiviin max. 3 kalvon esittelyn siitä mitä tekee, jotta oppisimme tuntemaan toisiamme paremmin.

Ilmoittauduthan 11.4. mennessä osoitteeseen kirsi.ponni@sitra.fi ja ilmoita samalla, haluatko pitää hissipuheen ja/tai esitellä jonkun yhteistyöehdotuksen. Lähetämme tilaisuuden tarkemman ohjelman sinulle 13.4. mennessä.

Tervetuloa!