1. Valokuvaaja kuvaa polkupyörää

  Huomisen koulutus

  Miten oppilaat, koulut ja yhteisöt voivat rakentaa uutta kestävän hyvinvoinnin yhteiskuntaa?

 2. Kahvikuppeja pöydällä

  Tule mukaan

  Tulevaisuuden koulutus tehdään yhdessä. Hyppää mukaan!

 3. Jalat

  Koulutuskeskiviikko

  Koulutuskeskiviikko kokoaa kerran kuussa kaikki oppimisesta ja koulutuksesta kiinnostuneet yhteen ja haastaa konkreettisiin tekoihin koulutuksen kehittämiseksi.

Ajankohtaista

  1. Hae mukaan kestävän...

   Uutiset 0

   Sitran Kestävän koulutuksen kehittäjät -ohjelma starttaa helmikuussa 2017. Opettaja, rehtori, koulutuksen kehittäjä: hae mukaan nyt.

   2 kuukautta sitten
  2. Pisaa ja rankingia –...

   Blogit 0

   Uudessa opetussuunnitelmassa painotetaan laaja-alaista osaamista: tiedon, taidon, arvojen, asenteiden ja tahdon muodostamaa kokonaisuutta.

   2 kuukautta sitten kirjoittajalta Jenna Lähdemäki
  3. Most Likely to Succeed –...

   Blogit 0

   Education for a Changing World –tutkimusprojekti haluaa herätellä keskustelua koulun tarkoituksesta ja siitä mitä koulutus voisi...

   11 kuukautta sitten kirjoittajalta Jenna Lähdemäki

Koulutuksella kestävää hyvinvointia

Onko koulutusjärjestelmällämme kyky uudistua, jotta se voi sopeutua yhä monimutkaisempaan yhteiskuntaan? Minkälaisia uusia työkaluja meidän tulee kehittää, jotta voimme elää hyvää elämää maapallon kantokyvyn rajoissa? Miten intergroimme kestävän kehityksen luonnolliseksi osaksi koulujen arkea? Miltä näyttää tulevaisuuden koulutus?

Sitran Uusi koulutus -foorumin monialainen osallistujaryhmä loi vision suomalaiselle koulutusjärjestelmälle: maa, jossa kaikki rakastavat oppimista. Foorumin mukaan koulutuksen ei vain tulisi sopeutua maailman muutokseen, vaan myös tehdä muutosta. Uusi koulutus -foorumin viestit on tiivistetty Maa, jossa kaikki rakastavat oppimista -julkaisuksi.

Miten koulutuksella sitten voidaan rakentaa kestävää hyvinvointia? Uusi koulutus -foorumin jatkona Sitra aloitti kesällä 2015 tutkimusprojektin, joka analysoi kestävän hyvinvoinnin ja koulutuksen suhdetta. Kansainvälinen Education for a Changing World -tutkimusprojekti pyrkii selvittämään miten oppilaat, koulut ja yhteisöt voivat rakentaa uutta kestävän hyvinvoinnin yhteiskuntaa.

Tutkimushanke kerää oivalluksia useilta eri sektoreilta ja vauhdittaa keskustelua koulutuksen ja kestävän hyvinvoinnin suhteesta muuttuneessa maailmassa. Education for a Changing World -tutkimusprojektissa eivät pääse ääneen ainoastaan tutkijat vaan toivomme, että kaikki aiheesta kiinnostuneet osallistuvat keskusteluun. Keskustelua käymme ja ratkaisuja etsimme muun muassa avoimessa Facebook-ryhmässämme ja Twitterissä tunnisteella #educationfutures. Tutkimushankkeen tiimoilta kirjoitetaan säännöllisesti myös englanninkielistä blogia. Englanninkieliset blogitekstit löytyvät täältä.

Tapahtumat

Ota yhteyttä


Sisältövirtaa

Sitra.fi:stä Ulkoisista lähteistä
Blogit Maisema jälkipolville

Miten voisimme rohkaista ihmisiä luomaan syvemmän suhteen luontoon ja maisemaan – ja kantamaan siitä huolen ja vastuun?

3 kuukautta sitten kirjoittajalta Elina Aho

Julkaisut Eettinen kartta Suomelle

Kestävyys on yksi aikamme muotisanoista. Mitä se oikeastaan tarkoittaa? Miten kestävyyden tavoittelu toteutuu kantokyvyltään rajallisessa maailmassa, jossa maiden kohtalot on sidottu yhä tiukemmin toisiinsa? Entä mikä on Suomen eettinen asema tällaisessa maailmassa? Tutkija Simo Kyllösen laatiman analyysin taustalla on ajatus siitä, että globaalina ja yksittäisiä yhteiskuntia...

Simo Kyllönen

Muualla verkossa HBL: Alla studerande får plugga klimatvetenskap

Klimatförändringen angår alla, men långt ifrån alla vet vad den går ut på. Därför ska alla studerande vid universitet och yrkeshögskolor få chansen att lära sig grunderna. Sitra har tillsammans med universitetslärare och studerande utarbetat en öppen kurshelhet om klimatförändringens grunder. Med den som verktyg ska en ny generation klimatkunniga ungdomar mejslas fram i alla branscher.

5 kuukautta sitten sivustolta https:

Muualla verkossa HY: Korkeakoulut rakensivat avoimen kurssin ilmastonmuutoksesta

Helsingin yliopisto koordinoi uudenlaisen kurssimateriaalin yhteiseen käyttöön. Kurssikokonaisuus vastaa selkeään tarpeeseen kouluttaa kaikille aloille uusi ilmasto-osaajien sukupolvi, joka ymmärtää ilmastonmuutoksen perusteet ja pystyy hyödyntämään tätä osaamista oman alansa näkökulmasta.

5 kuukautta sitten sivustolta https:

Muualla verkossa OAJ: Ilmastokasvatus pureutuu ilmastonmuutokseen monialaisesti

Ilmastonmuutos on niin laaja ilmiö, että siitä voi olla vaikea saada opetuksessa otetta. Onneksi on ilmastokasvatus. Tarjolla on yhä enemmän tukea käsitellä vaikeaa aihetta opetuksessa. Ilmasto.nyt [1] on uunituore verkkomateriaali korkeakouluopetukseen, jossa tehtäviä on monilta eri aloilta. Materiaalin avulla opettaja voi järjestää viiden opintopisteen ilmastonmuutoskurssin korkeakoulussaan. [1] http://www.ilmastonyt.fi/

5 kuukautta sitten sivustolta www.oaj.fi

Muualla verkossa Open ilmasto-opas on julkaistu

Open ilmasto-opas on aineopettajille opetus- ja kasvatustyön tueksi tehty opasmateriaali. Se kuvaa ilmastonmuutos-ilmiön jokaisen koulussa opetettavan oppiaineen näkökulmasta erikseen ja tarjoaa lisäksi kuvamateriaalia, sekä aihepiiriin sopivia tehtäväideoita jokaiselle oppiaineelle. Oppiainekohtaisen materiaalin lisäksi oppaaseen on koottu tiiviit vinkit monialaiseen oppimiseen [1] ja alakoulun ilmastokasvatukseen [2], sekä yleistietopaketit ilmastonmuutoksesta [3] ja ilmastokasvatuksesta [4]. [1] http://openilmasto-opas.fi/monialainen-oppiminen/ [2] http://openilmasto-opas.fi/alakoulu/ [3] http://openilmasto-opas.fi/mika-ilmastonmuutos/ [4] http://openilmasto-opas.fi/ilmastokasvatus/

6 kuukautta sitten sivustolta openilmasto-opas.fi

Blogit Fiksummaksi kuin älypuhelin

Maailmalla analogiset oppimismenetelmät haastavat teknologiakeskeisyyttä opetuksessa.

9 kuukautta sitten kirjoittajalta Teppo Turkki

Blogit Ilmastokoulutuksen verkko-oppimismateriaali rakentuu

Suomi tarvitsee uuden ilmasto-osaajien sukupolven. Edessä on iso yhteiskunnallinen murros, johon jokaisen alan on vastattava. Tähän tarvitaan uudenlaista laaja-alaista osaamista.

10 kuukautta sitten kirjoittajalta Laura Riuttanen

Julkaisut Ilmastoalan yliopisto-opetuksen nykytila Suomessa

Selvityksen tavoite on tuottaa tietoa ilmasto-opetuksen nykytilasta ja mahdollisuuksista parantaa sitä entisestään. Selvitys on seuraava askel FT Sanna-Liisa Sihto-Nissilän syksyllä 2014 toteuttamalle esiselvitykselle Ilmastoalan yliopisto-opetus Suomessa.

Emma Liljeström, Suvi Monni

Hankkeet Ilmasto.nyt - valtakunnallinen opintokokonaisuus: Ilmastokoulutus ja ilmastonmuutoksen perusteet

Hanke käynnistettiin syksyllä 2014 fasilitoimalla keskustelua Suomen yliopistojen ja korkeakoulujen kesken. Yhteistyön keskiössä oli kysymys, mitä ilmastonmuutokseen liittyvää osaamista yhteiskunnassa tarvitaan sekä vastaako korkeakoulujen nykyinen opetus tähän tarpeeseen. Keskustelun pohjaksi laadittiin selvitys Ilmastoalan yliopisto-opetuksen nykytila Suomessa . Selvityksestä...

Lokakuu 2014 - Lokakuu 2016

Blogit Most Likely to Succeed – elokuva innosti koulutuksen kehittäjiä

Education for a Changing World –tutkimusprojekti haluaa herätellä keskustelua koulun tarkoituksesta ja siitä mitä koulutus voisi parhaimmillaan olla, mikäli meillä olisi visionäärisyyttä ja rohkeutta pohtia koulutuksen tehtävä uudelleen, kirjoittaa strategia- ja tutkimustiimin Jenna Lähdemäki Viikon varrelta –blogissa. Viime viikon torstaina elokuvasalillinen koulutuksen...

11 kuukautta sitten kirjoittajalta Jenna Lähdemäki

Tapahtuma Koulutuskeskiviikko: Millaiset ovat korkeakouluopiskelijoiden eväät uuteen työelämään?

Työelämä ja työn markkinat ovat murroksessa. Tulevaisuudessa kahdeksasta neljään työ yhden työnantajan palveluksessa voi olla enemmän poikkeus kuin sääntö. Millainen työelämä odottaa korkeakoulusta valmistuvia: unelmien työpaikka, yrittäjyys vai useita, osin päällekkäisiä toimeksiantoja omalta erikoisalalta? Jatkossa työelämä vaatii entistä enemmän itseohjautuvuutta...

1 vuosi sitten

Blogit Tulevaisuuden tekijät

Opetushallituksen kehittämiskouluverkosto Majakan sivusto tukee hyvien käytäntöjen jakamisessa.

1 vuosi sitten kirjoittajalta Aija Rinkinen

Blogit Koulu voi innostaa - myös vanhempia

Miten inspiroida lapsia ja nuoria jatkuvaan oppimiseen kokeita varten pänttäämisen sijaan? Aihetta pohtii Sari Laine.

1 vuosi sitten kirjoittajalta Sari Laine

Tapahtuma Millainen toimintakulttuuri tukee muutosta koulutuskentällä?

Parhaillaan kouluissa ympäri Suomea mietitään kiivaasti, millaista on tulevaisuuden opetus ja oppiminen. Mitä on tapahduttava pedagogiikassa ja johtamisessa, jotta käynnissä oleva opetussuunnitelmatyö konkretisoituu uusien opetussuunnitelmien mukaisena opetuksena? Millainen toimintakulttuuri mahdollistaa muutoksen? "Toimintakulttuuriin kuuluvat kaikki koulun viralliset ja...

1 vuosi sitten

Uutiset Ymmärrätkö ilmastonmuutoksen perusteet?

Rakenteilla oleva kaikille avoin opetusmateriaali tuo ilmastonmuutoksen perustiedot kaikkien saataville – ymmärrettävässä muodossa.

1 vuosi sitten kirjoittajalta Heli Nissinen


Aiheita

2017 Sitra | käyttöehdot