archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Games for Health Finland Challenge 2015 -kilpailu alkoi

Kilpailu on juuri avattu ja käynnissä! Osallistu 12.10.2015 mennessä. Voittaja valitaan marraskuussa 2015.

Kirjoittaja

Jukka Vahti

Projektijohtaja, Digitaalinen valta ja demokratia

Julkaistu

Games for Health Finland Challenge 2015 on kilpailu, jossa haetaan uusia digitaalisia pelillisiä innovaatiota oman aktiivisuuden ja hyvinvoinnin ylläpidon tukemiseen (eHealth-palvelut). Kilpailu on tarkoitettu startup- ja pidemmälle ehtineille yrityksille, yhteisöille ja kaikille henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään uusia eHealth-palveluita. Kilpailussa kannustetaan hyödyntämään myös olemassa olevaa terveysteknologiaa.

Kilpailutöiden on linkityttävä kansalliseen hyvinvointi- ja terveyspalvelujärjestelmään, esimerkiksi Taltioni-terveystiliin. Kilpailussa on kaksi sarjaa, joissa ensimmäisessä etsitään ratkaisuja julkisen sektorin todellisiin tarpeisiin ja toisessa ongelmiin, joita ei ole ennalta osattu määrittää.

Voittaja valitaan marraskuussa 2015. Kilpailuun osallistuvat ratkaisut saavat näkyvyyttä ja ideoiden kehittäjien on mahdollista verkottua Games for Health Finland -verkoston toimijoiden ja asiantuntijoiden kanssa. Voittaja saa lisäksi pienen kannustuspalkinnon sekä Taltioni-terveystili auditoinnin.

Kilpailu on juuri avattu ja käynnissä! Osallistu 12.10.2015 mennessä. Rekisteröityminen kilpailuun tapahtuu täällä, lisätietoja taas löydät täältä.

Kilpailun järjestää Kuopio Innovation Oy:n koordinoima Games for Health Finland -verkosto ja Health Game Lab -hanke. Health Game Lab -hankkeen tavoitteena on luoda puitteet Games for Health -alan yritysten innovaatiotoiminnan ja innovatiivisten yritysten syntymiselle ja kasvulle jatkuvan monialaisen kokeilukulttuurin ja yhdessä kehittämisen kautta.

Hankkeen rahoittajina toimivat Euroopan aluekehitysrahasto, Pohjois-Savon liitto ja Kuopion kaupunki. Kilpailua tukevat SITRA ja se järjestetään yhteistyössä Kuopion kaupungin, Taltioni osuuskunnan, Sosiaali- ja terveysministeriön, Suomen Telelääketieteen ja e-Health seuran sekä Terveysteknologian liitto ry:n kanssa.

Lisätietoja kilpailusta:

Antti Kotimaa, asiantuntija, Yrityskehitys, Hyvinvointi ja lääkekehitys, Kuopio Innovation Oy
puh. 045 657 9650, antti.kotimaa(at)kuopioinnovation.fi

Mistä on kyse?