uutiset
Arvioitu lukuaika 3 min

Haemme ennakoinnin asiantuntijaa

Haluatko liittyä ennakointitiimiimme, jonka tavoitteena tehdä tulevaisuusajattelusta yhä useammalle Suomessa arkipäivää? Työssämme vahvistamme ihmisten ja yhteisöjen ymmärrystä tulevaisuuden mahdollisista kehityssuunnista ja kykyä rakentaa reilua, kestävää ja innostavaa tulevaisuutta. Hae 7.8.2022 mennessä!

Julkaistu

Sitra on suomalaisten tulevaisuustalo, jonka tehtävänä on huomisen menestyvä Suomi. Ennakoimme tulevaisuuksiin mahdollisesti vaikuttavia ilmiöitä, kehitämme ja selvitämme uusia ratkaisuja sekä teemme ennakkoluulottomia kokeiluja yhdessä erilaisten toimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on reilu, kestävä ja innostava tulevaisuus, jossa ihmiset voivat hyvin maapallon kantokyvyn rajoissa. Tutustu Sitran strategiaan.

Sitran ennakointitiimissä tuotamme tietoa ja edistämme ymmärrystä vaihtoehtoisista tulevaisuuksista. Kehitämme tapoja voimistaa ja arkipäiväistää ihmisten ja yhteisöjen tulevaisuusajattelua. Työskentelemme sen eteen, että tulevaisuusvaltaa käyttää yhä moninaisempi joukko. Pitkän ajan tavoitteenamme on, että Suomessa tunnetaan tulevaisuuden mahdolliset kehityssuunnat hyvin, erilaisista tulevaisuuksista keskustellaan laajasti ja tulevaisuustiedon pohjalta toimitaan. Ennakointitiimi toimii osana laajempaa ennakointi- ja strategiatoimintoa.

Ennakointitiimi työskentelee parhaillaan muun muassa näiden aiheiden parissa: heikot signaalit, megatrendit, Tulevaisuustaajuus, Tulevaisuusbarometri sekä Ukrainan sodan vaikutukset.


Etsimme ennakointitiimiin

asiantuntijaa

toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Etsimme sinua, jolla on paloa reilun, kestävän ja innostavan tulevaisuuden rakentamiseen ja voit allekirjoittaa arvomme: yhdessä, riippumattomasti, arvostavasti ja vastuullisesti.

Ymmärrät laajoja yhteiskunnallisia muutoksia ja sinulla on kokemusta yhteiskunnallisesta ennakoinnista. Tulevaisuusajattelua tukevien foorumien ja menetelmien kehittäminen on sinulle tuttua. Osaat myös fasilitoida vaativia prosesseja ja vuorovaikutustilanteita. Tehtävässä onnistumiseksi tarvitset kykyä analysoida monenlaista tulevaisuustietoa ja dataa sekä tuottaa niiden pohjalta erilaisia sisältöjä. Sinulla on lisäksi kokemusta kyselytutkimuksen suunnittelusta ja tulosten määrällisestä ja laadullisesta yhteenvedosta ja tulkinnasta.  

Koska haluamme saada yhä laajemman joukon tulevaisuusajattelun pariin, tarvitset hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja. Osaat viestiä monimutkaisista asioista ymmärrettävästi (ainakin suomeksi ja englanniksi).

Toivomme, että sinulta myös kokemusta laajojen projektien vetämisestä, itsenäistä työotetta, suunnitelmallisuutta, organisointikykyä sekä joustavuutta ja hyviä tiimityötaitoja.

Työssäsi ennakoinnin asiantuntijana

  • Olet keskeisessä roolissa tuottamassa, analysoimassa ja tulkitsemassa tulevaisuustietoa. Kehität ja toteutat erilaisia tapoja tuoda tietoa eri yleisöille. Olet tekemässä esimerkiksi Tulevaisuusbarometria ja Sitran megatrendejä.
  • Osallistut tulevaisuusajattelua ja -keskustelua tukevien foorumien (esim. kansallinen ennakointiverkosto ja Sitran sisäinen tulevaisuustyö) sekä menetelmien kehittämiseen ja hyödyntämiseen.
  • Popularisoit ennakointia ja tulevaisuusajattelua yhdessä muiden tulevaisuusasiantuntijoiden kanssa tekemällä siitä kiinnostavaa ja helpommin lähestyttävää ja hyödynnettävää.

Haluamme, että viihdyt meillä

Esihenkilönäsi toimii Sitran ennakointi- ja strategiajohtaja Katri. Ennakointi- ja tulevaisuustyötä teet yhdessä erityisesti tulevaisuusasiantuntijoiden Mikon, Liisan ja Terhin kanssa, tulevaisuusviestijä Annan sekä projektikoordinaattori Jennan ja assistentti Marian kanssa. Työssäsi pääset tekemään yhteistyötä laajasti myös koko ennakointi- ja strategiatoiminnon ja muiden sitralaisten kanssa.

Asiantuntijaorganisaatiomme vahvuutena on monipuolinen osaaminen, jonka tarjoamat mahdollisuudet ovat käytössäsi yli tiimirajojen. Meillä on joustava työaika ja hyvät etätyöratkaisut, vaikka toivommekin kohtaamisia uusituissa tiloissamme Ruoholahdessa.

Pidämme huolta työntekijöistämme. Sinulla on laajan ja kattavan työterveyshuollon lisäksi käytössäsi mm. liikunta- ja kulttuurietu, työmatkaetu sekä monipuolinen kerhotoiminta.

Sitran ennakointi- ja strategiatoiminnossa pääset osaksi laaja-alaisesti ja innostuneesti maailmaa ja tulevaisuutta tarkastelevaa työyhteisöä. Tarjoamme sinulle monipuoliset, kunnianhimoiset ja vaikuttavuuteen tähtäävät työtehtävät ja kiinnostavia yhteistyön paikkoja.

Edistämme aktiivisesti monimuotoisuutta ja toivommekin hakijoita erilaisista taustoista, ikäryhmistä sekä eri vähemmistöryhmistä.

Kiinnostuitko? Odotamme hakemustasi

Mikäli tunnistit itsesi ilmoituksesta ja kiinnostuit tehtävästä, haethan viimeistään 7.8.2022.

Hae tästä ennakoinnin asiantuntijan paikkaa.

Haastattelut järjestetään elokuussa viikoilla 32 ja 33. Tehtävä alkaa mahdollisimman pian alkusyksystä.

Lisätietoja antaa ennakointi- ja strategiajohtaja Katri Vataja seuraavina ajankohtina numerossa +358 40 7020 899:

  • 21.6. klo 10–11
  • 28.6. klo 10–12
  • 3.8. klo 12–14

Mistä on kyse?