uutiset
Arvioitu lukuaika 4 min

Haemme johtavaa asiantuntijaa rakentamaan kansalaisille suunnattua luonnon monimuotoisuutta tukevaa digitaalista palvelua

Haluatko liittyä rakenteilla olevaan huipputiimiimme, jonka tavoitteena vauhdittaa kansalaisten kestäviä valintoja, joilla voidaan edistää luontokadon ja ilmastokriisin ratkaisemista? Hae 17. kesäkuuta mennessä!

Julkaistu

Sitra on suomalaisten tulevaisuustalo, joka ennakoi, mitkä ilmiöt vaikuttavat tulevaisuuteemme. Kehitämme ja selvitämme uusia ratkaisuja sekä teemme ennakkoluulottomia kokeiluja yhdessä erilaisten toimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on reilu, kestävä ja innostava tulevaisuus, jossa ihmiset voivat hyvin maapallon kantokyvyn rajoissa. Tutustu Sitran strategiaan vuosille 2021–2024.

Teemme töitä asiantuntemuksella ja suurella sydämellä. Kehitämme ja selvitämme uusia ratkaisuja sekä teemme ennakkoluulottomia kokeiluja yhdessä erilaisten toimijoiden kanssaTavoitteenamme on reilu, kestävä ja innostava tulevaisuus, jossa ihmiset voivat hyvin maapallon kantokyvyn rajoissa.

Ekologisen kestävyyskriisin, eli ilmastokriisin, luontokadon ja luonnonvarojen ylikulutuksella pysäyttämisellä on kova kiire. Teemme Sitrassa työtä sen eteen, että arjen valinnat ja päätöksenteko yksityisellä ja julkisella sektorilla pysyvät maapallon kantokyvyn rajoissa. Työtä tehdään yhdessä suomalaisten ja kansainvälisten kumppanien kanssa.

Luontokadon, ilmastokriisin ja luonnonvarojen ylikulutuksen ratkaisut kietoutuvat toisiinsa. Ekologisen kestävyyskriisin ratkaisu edellyttää siirtymää luontopääoman kestävään hallintaan. Jatkossa työmme keskiössä onkin luontopääomamme, sisältäen kaikki elottoman ja elollisen luonnon tarjoamat resurssit ja palvelut, ja tämän pääoman kestävä hallinta.

Sitra on käynnistänyt Luonto ja arki -projektin ajalle 1.5.2022–30.11.2025.

Arkemme, tapamme tehdä päätöksiä ja yritysten liiketoiminta voivat mahtua maapallon kantokyvyn rajoihin. Kestävyysratkaisuihin kannattaa tarttua jo tänään, sillä ne vahvistavat luonnon monimuotoisuutta sekä hillitsevät ilmastonmuutosta ja luonnonvarojen ylikulutusta

Luonto ja arki -projektin keskeisenä tavoitteena on vauhdittaa kansalaisten kestäviä valintoja, joilla voidaan edistää luontokadon ja ilmastokriisin ratkaisemista. Lisäksi projekti tarjoaa tietoa elämäntapojen muutoksista yritysten ja yhteiskunnallisen päätöksenteon hyödynnettäväksi sekä kartoittaa ohjauskeinoja, joilla arjen kestävät valinnat ovat yksilöille houkuttelevia.

Projektin tavoitteena on rakentaa ja lanseerata kansalaisille suunnattu luonnon monimuotoisuutta tukeva digitaalinen palvelu, joka auttaa yksilöitä uusien kestävien arjen tapojen omaksumisessa. Palvelun kehityksessä hyödynnetään soveltuvin osin Sitran aikaisemmin kehittämiä ilmastonmuutokseen liittyviä kansalaisille suunnattuja palveluita.

Etsimme nyt Luonto ja arki -projektiin

Johtavaa asiantuntijaa

määräaikaiseen työsuhteeseen 30.11.2025 asti.

Edellytämme sinulta korkeakoulututkintoa ja arvostamme syvällistä substanssiosaamista kansalaisille suunnattujen tuotteiden kehittämisestä ja markkinoille viemisestä. Odotamme tätä osaamista sekä koulutuksen ja käytännön työkokemuksen kautta sekä suoria näyttöjä osaamisen soveltamista kymmenen vuoden ajalta kansalais- tai kuluttajarajapinnassa. Vahvat tiimityöskentelytaidot sekä kommunikointi- ja vuorovaikutustaidot suomeksi ja englanniksi ovat välttämättömiä tehtävän menestyksekkään hoitamisen kannalta.

Työssäsi johtavana asiantuntijana

  • Vastaat kansalaisille suunnattujen, kestäviä elämäntapoja edistävien, tuotteiden kehittämisestä, markkinoille viemisestä, asiakaskiinnostuksen kasvattamisesta, tuotemarkkinoinnista ja tuotteistamisesta.
  • Luot, laajaan markkinointikokemukseen pohjautuen, uusia toimintamalleja, joilla voidaan vaikuttaa ihmisten käyttäytymiseen ja tapojen muutokseen.
  • Tunnistat ja kehität skaalattavia ratkaisuja sekä rakennat tarvittavia yhteiskehityshankkeita, verkostoja, jotka kokoavat erilaisia toimijoita yhteen.
  • Vastaat erilaisten projektiin liittyvien selvitysten, hankkeiden ja kokeilujen suunnittelusta ja toteutuksesta sekä lopputulosten viestinnästä yhteistyössä muiden tiimin jäsenten ja ulkoisten yhteistyökumppaneiden kanssa.
  • Edistät projektin tavoitteita johdonmukaisesti ja oikea-aikaisesti yhdessä projektijohtajan ja muiden tiimiläisten kanssa.
  • Huolehdit ajankohtaisen tilannekuvan muodostamisesta ja jatkuvasta päivittämisestä vastuualueesi osalta.
  • Tätä työtä teet tiiviissä yhteistyössä kansallisten ja kansainvälisten sidosryhmien ja tiimin muiden asiantuntijoiden kanssa.

Haluamme, että viihdyt meillä

Tiimisi johtajana toimii Markus Terho ja muiden asiantuntijoiden lisäksi tukenasi työssäsi ovat tiimin projektikoordinaattori ja assistentti, sekä tulevaisuustalon muut asiantuntijat.

Asiantuntijaorganisaatiomme vahvuutena on monipuolinen osaaminen, jonka tarjoamat mahdollisuudet ovat käytössäsi yli tiimirajojen. Meillä on joustava työaika ja hyvät etätyöratkaisut, vaikka toivommekin kohtaamisia uusituissa tiloissamme Ruoholahdessa. Koska kansalaisten kestäviä valintoja ei vauhditeta ja uudisteta vain Suomessa, työhön liittyy myös jonkin verran matkustamista.

Pidämme huolta työntekijöistämme. Sinulla on laajan ja kattavan työterveyshuollon lisäksi käytössäsi mm. Edenredin liikunta- ja kulttuurietu, työmatkaetu sekä monipuolinen kerhotoiminta.

Työyhteisönä olemme innostunut ja innovatiivinen. Tarjoamme sinulle monipuoliset, kunnianhimoiset ja vaikuttavuuteen tähtäävät työtehtävät, kiinnostavia yhteistyön paikkoja sekä mahdollisuuden olla mukana vauhdittamassa kansalaisten kestäviä valintoja. 

Edistämme aktiivisesti monimuotoisuutta ja toivommekin hakijoita erilaisista taustoista, ikäryhmistä sekä eri vähemmistöryhmistä.

Kiinnostuitko?

Hae johtavan asiantuntijan paikkaa

Haethan viimeistään 17.06.2022. Huomioithan, että haastatteluja voidaan käynnistää jo hakuajan puitteissa. Tehtävä alkaa 15.08.2022 tai sopimuksen mukaan ja päättyy 30.11.2025.

Lisätietoja antaa projektijohtaja Markus Terho, markus.terho@sitra.fi tai puhelimitse numerosta 050 483 6610 tiistaina 7.6. klo 15.30-16.30 tai keskiviikkona 15.6. klo 9-10.

Lue lisää työstämme ja aiemmista onnistumisistamme.

Mistä on kyse?