uutiset
Arvioitu lukuaika 3 min

Haemme johtavaa asiantuntijaa Sitra Labiin

Uuden oppiminen on yhteiskunnallisen muutoksen edellytys – eikö? Jos vastasit kyllä, niin saatat olla etsimämme yhteisöllisen oppimisen huippuasiantuntija ja sektorirajat ylittävästä yhteistyöstä syttyvä kokenut fasilitaattori, innostava tiiminvetäjä ja strateginen kehittäjä.

Julkaistu

Sitran toimintaa ohjaa visio, jonka mukaan Suomi ja suomalaiset menestyvät rakentamalla reilua, kestävää ja innostavaa tulevaisuutta, jossa ihmiset voivat hyvin maapallon kantokyvyn rajoissa. Sitran yhteiskunnallisessa koulutuksessa tavoitteenamme on, että yhteiskunnan muutoskyky sekä kyky yhteistoimintaan kasvavat. Sitra Labissa sydämemme sykkii muutoksentekijöille. Etsimme innostuneeseen joukkoomme nyt tiiminvetäjäksi

johtavaa asiantuntijaa
toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen

Sitra Labin tavoitteena on lisätä muutoksentekijöiden kykyä, halua ja mahdollisuuksia tehdä kestävää yhteiskunnallista muutosta. Sitra Lab on osa yhteiskunnallisen koulutuksen toimintoa ja Sitran oma tulevaisuuslaboratorio. Toimintamme perustuu yhteisölliselle oppimiselle, poikkiyhteiskunnallisuudelle ja käytännönläheisyydelle.

Toimenkuvaasi kuuluvat monipuoliset asiantuntijan ja tiiminvetäjän tehtävät.

Vastuullasi on Sitra Labin onnistumisen mahdollistaminen, vaikuttavuuden johtaminen ja arjen tiimityön vetäminen esimiesrooli mukaan lukien. Lisäksi vastaat osaltasi Sitra Labin kansainvälisistä ja kansallisista kumppanuuksista sekä rakennat vaikuttavuutta Sitran sisäisellä yhteistyöllä. Sinulla on aktiivinen ”kädet savessa” -rooli sekä Labin suunnittelussa, toteutuksessa että kehittämisessä yhdessä tiimin kanssa. Lisäksi tehtäviisi kuuluu Sitran koulutustoiminnon strateginen kehittäminen yhteistyössä kollegoiden kanssa. Fasilitoimme ja kehitämme myös Sitran muutoksentekokyvykkyyttä ja metodista osaamista sisäisesti.

Odotamme sinulta

 • ymmärrystä ja kiinnostusta yhteiskunnallista muutosta ja sen vaatimia kyvykkyyksiä kohtaan
 • vankkaa projektijohto-osaamista, sekä kokemusta tiiminvetämisestä ja projektien menestyksekkäästä läpiviennistä yhdessä tiimin kanssa
 • ymmärrystä ja kokemusta poikkiyhteiskunnallisten ryhmien ja prosessien fasilitoinnista.
 • osaamista ja kokemusta yhteisölliseen oppimiseen perustuvien koulutuskokonaisuuksien ja/tai ryhmäprosessien suunnittelusta ja toteutuksesta.
 • kokemusta vaikuttavuuden johtamisesta sekä vahvaa viestintä- ja sidosryhmäosaamista – kykyä ja halua saada muita mukaan ja rakentaa innostavaa, ratkaisukeskeistä tekemisen kulttuuria niin omassa tiimissä kuin Sitra Labina
 • erinomaisia tiimityötaitoja sekä halua ja kykyä vaativiin esiintymistehtäviin
 • soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa

Arvostamme lisäksi, että tunnet sekä suomalaisia että kansainvälisiä innovaatiotoimijoita ja -prosesseja. Sinulla on myös virtuaalifasilitointiosaamista ja kokemusta verkkopohjaisista toteutuksista.

 Tarjoamme sinulle

 • Sitra Labin innostuneen ja asiantuntevan työyhteisön, jonka sydän sykkii muutoksentekijöille.
 • Yhteiskunnallisen koulutustiimin, jossa pääset tekemään monipuolisia ja haastavia asiantuntijatehtäviä niin fasilitaattorina kuin kehittäjänä
 • kunnianhimoiset ja vaikuttavuuteen tähtäävät työtehtävät, joista ei puutu kohtaamisia uusien ihmisten ja ryhmien kanssa
 • kiinnostavia yhteistyön paikkoja ja mahdollisuuden olla mukana rakentamassa parempaa huomista

Kiinnostuitko? Mikäli tunnistit itsesi ilmoituksesta ja kiinnostuit tehtävästä, jätä hakemuksesi ja CV:si tästä 23.11.2020 mennessä. Olemme varanneet haastatteluihin viikot 49 ja 50. Tehtävä alkaa 15.1.2021 tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoa antaa yhteiskunnallisen koulutuksen johtaja Päivi Hirvola 18.11. klo 8.00 – 9.30, 19.11. klo 15.30 – 16.30 tai 20.11. klo 14.00 – 15.00.

 

Yhteiskunnallinen koulutus on yksi Sitran projektitoiminnoista. Vahvistamme kykyä ja halua rakentaa kestävää tulevaisuutta yhdessä. Toiminnassamme luomme oppimisympäristöjä, tilanteita ja prosesseja, jotka mahdollistavat yhdessä ajattelun, oppimisen ja kehittämisen. Työmme painopisteet ovat tällä hetkellä Sitra Lab ja Kestävän talouspolitiikan johtamiskoulutus. Kehitämme muutoksentekokyvykkyyttä ja tuomme käyttöön uusia lähestymistapoja ja työkaluja systeemisen muutoksen tekemiseen.

Mistä on kyse?