Arvioitu lukuaika 2 min

Haemme liiketoimintamuotoilijaa Gaia-X-projektiin

Oletko parhaimmillasi tehdessäsi töitä innostuneessa tiimissä? Inspiroidutko eurooppalaisista arvoista, ja onko sinulla kokemusta datapohjaisen liiketoiminnan muotoilusta? Tämä paikka voi olla juuri sinulle.

Kuva: Topias Dean

Julkaistu

Sitra on suomalaisten tulevaisuustalo, joka ennakoi, mitkä ilmiöt vaikuttavat tulevaisuuteemme. Kehitämme ja selvitämme uusia ratkaisuja sekä teemme ennakkoluulottomia kokeiluja yhdessä erilaisten toimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on reilu, kestävä ja innostava tulevaisuus, jossa ihmiset voivat hyvin maapallon kantokyvyn rajoissa. Sitran strategia 2021–2024.

Gaia-X on yhteiseurooppalainen verkostohanke, jonka tavoitteena on vahvistaa Euroopan digitaalista omavaraisuutta ja dataa koskevaa itsemääräämisoikeutta. Se pyrkii luomaan datan jakamiselle yhteiset pelisäännöt ja niiden tueksi hajautetun infrastruktuurimallin.

Sitra koordinoi Suomen kansallista Gaia-X hubia, joka toimii suomalaisten yritysten ja toimijoiden äänenä kansainvälisessä verkostossa. Hub pyrkii myös vahvistamaan suomalaista vaikuttamistyötä EU-tason datataloutta koskevassa päätöksenteossa sekä lisäämään suomalaisten ratkaisujen aktiivista hyödyntämistä muissa EU-maissa.

Haemme nyt joukkoomme

liiketoimintamuotoilijaa

määräaikaiseen työsuhteeseen 30.6.2024 asti.

Tehtävänäsi on auttaa suomalaisia ekosysteemejä ja kansallisia työryhmiä tunnistamaan datan jakamisen käyttötapauksia sekä liiketoimintamalleja, jotka hyötyisivät Gaia-X:n piirissä kehitettävistä ratkaisuista. Olet keskeisessä roolissa kansallisen hubin toiminnan ja arvolupauksen kehittämisessä sellaiseksi, että hub voi tuottaa entistä selkeämpää liiketoiminnallista arvoa yrityksille Suomessa ja kansainvälisesti.

Odotamme sinulta:

 • Kokemusta toimivien liiketoimintamallien ja arvolupausten muotoilusta strategisella tasolla yritysympäristössä tai konsulttina
 • Kokemusta dataliiketoimintamalleista ja -konsepteista
 • Hallitset erinomaisesti design-menetelmät, yhteiskehittämisen sekä työpajojen fasilitoinnin
 • Sinulla on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto
 • Osaat kommunikoida selkeästi liiketoimintasuunnitelmia, strategioita ja tavoitteita
 • Olet oma-aloitteinen ja itsenäinen tekijä, joka on valmis tarttumaan ratkomista odottaviin haasteisiin
 • Kykyä työskennellä englanniksi, sujuva suomen kieli lasketaan eduksi

Tarjoamme sinulle:

 • Innostavan työyhteisön kansainvälisesti tunnustetussa tulevaisuustalossa, jossa pystyt vaikuttamaan omaan työnkuvaasi, ottamaan vastuuta ja kasvattamaan ammatillista osaamistasi
 • Monialaisen tiimin ja reiluun datataloteen erikoistuneen yksikön tuen
 • merkityksellisen työn sekä mahdollisuuden osallistua yhteen Euroopan suurimmista datatalouden hankkeista
 • kiinnostavia yhteistyön paikkoja ja mahdollisuuden olla mukana rakentamassa parempaa huomista
 • nykyaikaiset työtilat ja -välineet Helsingin Ruoholahdessa sekä mahdollisuuden osittaiseen etätyöhön

Kiinnostuitko?

Mikäli tunnistit itsesi ilmoituksesta ja kiinnostuit tehtävästä, jätä hakemuksesi ja CV:si hakulomakkeelle mahdollisimman pian, viimeistään 6.2.2022.

Otamme vastaan hakemuksia suomeksi ja englanniksi. Alamme haastatella hakijoita jo ennen hakuajan päättymistä. Tehtävä alkaa mahdollisimman pian sopimuksen mukaan.

Lisätietoa antaa projektijohtaja Anssi Komulainen perjantaina 21.1. klo 12–13 ja maanantaina 24.1. klo 10–11, puh. +358 400 129 524.

Hanke

Gaia-X

Rakennamme eurooppalaisiin arvoihin perustuvia standardeja, pelisääntöjä ja infrastruktuuria avoimesti dataa jakavalle dataekosysteemille, joka edistää Euroopan hyvinvointia ja kilpailukykyä.

Julkaistu

Lue lisää!

Suosittelemme

Tästä eteenpäin.

Mistä on kyse?