uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Haemme Sitraan vaikuttavuuden arvioinnin johtavaa asiantuntijaa

Tunnetko paloa yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen ja arviointiin? Haluatko kehittää lähestymistapoja ja menetelmiä, joilla tuottaa tietoa vaikutuksista ja tukea muutosten tekemistä? Jos olet vaikuttavuuden arvioinnin kokenut asiantuntija, tule rakentamaan parempaa tulevaisuutta kanssamme!

Julkaistu

Sitra on suomalaisten tulevaisuustalo, joka ennakoi tulevaisuuteen vaikuttavia ilmiöitä, kehittää ja selvittää uusia ratkaisuja ja tekee ennakkoluulottomia kokeiluja yhdessä eri sektoreiden kanssa. Toimintaamme ohjaa visio, jonka mukaan Suomi ja suomalaiset menestyvät rakentamalla reilua, kestävää ja innostavaa tulevaisuutta, jossa ihmiset voivat hyvin maapallon kantokyvyn rajoissa. Strategiamme mukaisesti tavoittelemme laaja-alaisia yhteiskunnallisia muutoksia ja vaikuttavuutta.

Haemme nyt

johtavaa asiantuntijaa

toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen Sitran strategia- ja ennakointitoimintoon.

Tehtävänäsi on kehittää toimintamallia ja käytäntöjä, joilla Sitran yhteiskunnallista vaikuttavuutta johdetaan, mitataan ja arvioidaan systemaattisesti ja laadukkaasti. Vastaat vaativista arviointikokonaisuuksista ja analyyseista sekä ulkoisten arviointien hankinnasta ja edistät vaikuttavuustiedon hyödyntämistä toiminnassa. Tuet Sitran projektitiimejä strategian toteuttamisessa, tavoitteiden asettamisessa ja seurannassa sekä oppimisessa ja kehittymisessä. Olet avainasemassa rakentamassa vaikuttavuuden johtamisen ja arvioinnin edelläkävijyyttä yhteistyössä sitralaisten ja ulkoisten kumppanien kanssa, niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

Odotamme 

 • Laaja-alaista osaamista ja syvällistä kiinnostusta yhteiskunnallisen vaikuttavuuden ja arvioinnin lähestymistapoihin ja menetelmiin sekä näyttöjä vaativien arviointien toteuttamisesta. Edellytämme hyvää kansallisen ja kansainvälisen arviointikentän ja -keskustelun tuntemusta.
 • Erinomaista, käytännössä osoitettua osaamista sekä laadullisen että määrällisen tutkimuksen ja arvioinnin menetelmistä.
 • Kokemusta tavoitteiden asettamisesta, mittaamisesta ja arvioinnista sekä organisaation kehittämisestä ja monialaisesta sidosryhmäyhteistyöstä.
 • Ymmärrystä laajoista yhteiskunnallisista muutoksista ja muutosten edistämisestä käytännössä sekä paloa reilun, kestävän ja innostavan tulevaisuuden rakentamiseen.
 • Vähintään kahdeksan vuoden työkokemusta vastaavista arviointi-, tutkimus-, tai kehittämistehtävistä.
 • Itsenäistä työotetta, organisointikykyä ja projektinhallintataitoja.
 • Sujuvia kirjallisia ja suullisia viestintä- ja esiintymistaitoja sekä hyviä vuorovaikutustaitoja vähintään suomeksi ja englanniksi. Osaat viestiä monimutkaisista asioista ymmärrettävästi.
 • Soveltuvaa ylempää yliopistotutkintoa, tutkijakoulutus/tohtorin tutkinto on tehtävässä eduksi.

 Tarjoamme

 • Mahdollisuuden olla mukana rakentamassa vaikuttavuusajattelun ja arvioinnin edelläkävijyyttä
 • Monipuolisia, haastavia ja yhteiskunnallisesti merkityksellisiä asiantuntijatehtäviä
 • Sitran strategia- ja ennakointitoiminnossa pääset osaksi laaja-alaisesti maailmaa ja tulevaisuutta tarkastelevaa työyhteisöä
 • Hauskat ja yhteiskunnallista keskustelua rakastavat työkaverit

Kiinnostuitko? Mikäli tunnistit itsesi ilmoituksesta ja kiinnostuit tehtävästä, jätä hakemuksesi palkkatoiveineen ja CV:si hakulomakkeelle viimeistään 14.3.mennessä.

Lisätietoja antaa Ennakointi- ja strategiajohtaja Katri Vataja
puh. +358 (294) 618 230, 5.3. klo 12–13 ja 9.3. 12-13

Mistä on kyse?