archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

KIRA-talkoot: Tietoa ja tunnetta energiatehokkuuden viestintään

Kiinteistö- ja rakennusalan toimijat pohtivat KIRA-talkoissa, kuinka voitaisiin vahvistaa kansalaisten ja alan vaikuttajien sitoutumista välttämättömiin muutoksiin rakentamisessa. Työpajoissa tarkasteltiin alaa käyttäjän ja ympäristön näkökulmista. Talkoiden osallistujat pohtivat tunteen ja tiedon saamista tasapainoon.

Julkaistu

Kiinteistö- ja rakennusalan toimijat pohtivat 2011 KIRA-talkoissa, kuinka voitaisiin vahvistaa kansalaisten ja alan vaikuttajien sitoutumista välttämättömiin muutoksiin rakentamisessa. Työpajoissa tarkasteltiin alaa käyttäjän ja ympäristön näkökulmista. Talkoiden osallistujat pohtivat tunteen ja tiedon saamista tasapainoon.

Keskustelu energiatehokkuudesta ja kestävyydestä vilisee käsitteitä, joita on vaikea ymmärtää ja viestiä. Tämä käsiteviidakko ei edesauta ihmisiä toimimaan järkevästi. Asiat pitäisikin saada helpommin ymmärrettäviksi ja euroilla selitettäviksi. Näin alan toiminta saataisiin myös läpinäkyvämmäksi.

– KIRA-talkoot vahvisti käsitystä alan kovasta kehityshalusta, totesi johtaja Jukka Noponen Sitrasta. Hän piti tärkeänä, että kiinteistö- ja rakennusala pohti omassa KIRA2025-strategiatyössään, kuinka ala voisi toteuttaa ERA17-toimintaohjelmassa ehdotettuja toimenpiteitä.

Neljännet KIRA-talkoot järjestettiin 26.-27.1.2011 Vanajanlinnassa. Sitran Energiaohjelma oli mukana KIRA-talkoissa.

Lue lisää KIRA-talkoista »

Mistä on kyse?