archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Lähienergian parhaat konseptit äänestetty

Työpajoissa syntyneistä lähienergian konsepteista on nyt äänestetty parhaat, mielenkiintoisimmat tai toteuttamiskelpoisimmat. Ääniä annettiin kaikkiaan 170.

Julkaistu

Työpajoissa syntyneistä lähienergian konsepteista on nyt äänestetty parhaat, mielenkiintoisimmat tai toteuttamiskelpoisimmat. Ääniä annettiin kaikkiaan 170. 

Eniten ääniä sai haja-asutusalueiden lähienergian yhteishankintaratkaisut. Toiseksi tulivat ”Vertaa.fi” lähienergian verkkopalvelu sekä saneerauskohteiden lähienergiaratkaisut.

Seuraavaksi konsepteja lähdetään viemään eteenpäin pilotointityöpajoissa, joissa suunnitellaan kolmen erilaisen lähienergiakonseptin pilotointi. Työpajat alkavat 28.2., jolloin suunnitellaan kuluttajalähtöistä lähienergian verkkopalvelua.
 
Alkuvaiheessa verkkopalvelun tavoitteena voisi olla asukkaiden päätöksenteon helpottaminen harkintavaiheessa, jolloin ihmiset pohtivat itselleen parhaiten sopivia lähienergiaratkaisuja. Myöhemmässä vaiheessa verkkopalvelu voisi tarjota myös paikallisten palvelutarjoajien tietoja ja suoria ostomahdollisuuksia.  

Myöhemmin maaliskuussa vuorossa on hybridiprojektin pilotointisuunnittelu, jossa pyritään energiaomavaraisuuteen tuulivoimalla ja maalämmöllä, sekä asukkaiden lähienergian yhteishankintaan liittyvä pilotointisuunnittelu.  

Pilotointisuunnitelmien ja näiden pohjalta toteutettavien pilottien tarkoituksena on toimia mallina muille vastaaville hankkeille ja näin osaltaan kiihdyttää lähienergiamarkkinoiden syntyä.   

Käy katsomassa äänestystulokset täältä http://www.lahienergia.org/aanesta/.

Lisätietoja:

Lähienergia on Sitran, Hub Helsingin ja Gaian yhteinen hanke, jossa etsitään helppoja ja taloudellisia keinoja lähienergian hankintaan. Lähienergia on Sitran Maamerkit- ja Energiaohjelmien yhteishanke.

www.lahienergia.org
www.sitra.fi/maamerkit
www.sitra.fi/energia

Mistä on kyse?