archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Lars Peter Lindfors valittiin vuoden 2014 teknologiajohtajaksi

Kirjoittaja

Tuula Sjöstedt

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Vuoden 2014 teknologiajohtajaksi on valittu Neste Oil Oyj:n teknologiajohtaja Lars Peter Lindfors. Tekniikan Akatemia TAF jakaa palkinnon vuosittain tunnustuksena teknologiajohtajalle, joka on työllään vaikuttanut yrityksensä teknologiakyvykkyyteen ja kasvumahdollisuuksiin, toimii inspiroivana johtajana sekä vaikuttaa aktiivisesti yhteiskunnallisissa verkostoissa. Palkinto jaetaan nyt neljättä kertaa ja se toteutetaan yhteistyössä Spinverse Oy:n ja Sitran kanssa.

Tällä kertaa ehdolla oli 17 teknologiajohtajaa eri toimialoilta ja valintakriteereissä painotettiin myös kestävää kehitystä. Neste Oilin Lindfors sai tuomaristolta yksimielistä kannatusta vuoden teknologiajohtajaksi.

”Lindfors on mittavan Neste-uransa huipentumaksi vienyt loppuun pitkän ja haastavan uusiutuva diesel -projektin, jonka varrella on ollut riskejä ja vastoinkäymisiäkin, mutta määrätietoisen työn ansiosta Neste Oilin on nyt mahdollista tehdä dieseliä biojätteistä ja muista uusiutuvista raaka-aineista. Biotalous on kasvanut tärkeään rooliin niin Neste Oilin, Suomen kuin koko maailmankin mittakaavassa”, toteaa tuomariston puheenjohtaja Yrjö Neuvo.

Suurteollisuuden pitää näyttää tietä

Lars Peter Lindfors (TkT, MBA) on tehnyt suuren osan yli 25-vuotisesta työurastaan Neste Oilin sekä sen edeltäjän, Nesteen, palveluksessa. Pitkä ura suuren teknologiayrityksen palveluksessa on ollut myös näköalapaikka teknologiajohtajuuden muutokseen.

”Maailma on nykyään pienempi ja haasteet moninaisempia. Yhteistyön merkitys on kasvanut entisestään, sillä myös teknologiaan liittyvät haasteet ovat monimutkaisempia kuin aikaisemmin. Nyt tarvitaan kokonaisvaltaista näkemystä ja laajaa osaamisverkostoa sekä yhteistyötä läpi organisaation, funktionaalinen linja-ajattelu ei toimi enää tänä päivänä. Toimialaverkostot ja muut yhteistyökumppanit ovat tärkeitä mahdollistajia uuden kehittämisessä ja ikkuna ympärillä olevaan maailmaan”, Lindfors sanoo.

Yritysten välinen yhteistyö ja teolliset symbioosit ovatkin keskeisessä asemassa, kun suomalaiset yritykset etsivät keinoja menestyäkseen kiristyvässä kilpailussa.

”Muutos kohti resurssiviisaita ja hiilineutraaleja yhteiskuntia onnistuu vain, jos suurteollisuus lähtee muuttumaan ja tekee uskottavia tiekarttoja tähän tavoitteeseen pääsemiseksi. On kunnioitettavaa, että Neste Oil öljyteollisuuden edustajana on lähtenyt tiennäyttäjäksi. Teknologiajohtaja on keskeinen henkilö teollisen transformaation airuena”, toteaa tuomariston jäsen, vanhempi neuvonantaja Jukka Noponen Sitrasta.

Neste Oil on hyvä esimerkki onnistuneesta liiketoiminnan uudistamisesta. Uudistumista kaivataan Suomessa tosin laajemminkin.

”Suomessa on paljon mielenkiintoisia innovaatioita ja menestyksekästä liiketoimintaa esimerkiksi peliteollisuudessa, lääketieteessä ja bioteknologiassa, terveys- ja hyvinvointiteknologioissa, julkisen hallinnon tietotekniikassa sekä palveluliiketoiminnassa”, Neuvo sanoo.

Lue lisää TAF:n tiedotteesta.

Mistä on kyse?