archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Puukerrostalojen rakentaminen helpottuu

Uudet paloturvallisuusmääykset astuivat tänään voimaan. Nyt on mahdollista rakentaa jopa 8-kerroksinen kerrostalo puusta. Puurakentamiselta vaaditaan kuitenkin edelleen korkeampaa turvallisuustasoa muihin rakennusmateriaaleihin verrattuna.

Julkaistu

Uudet rakentamisen palomääräykset tulivat tänään voimaan. Nyt on mahdollista rakentaa jopa 8-kerroksinen kerrostalo puusta. Puurakentamiselta vaaditaan kuitenkin edelleen korkeampaa turvallisuustasoa muihin rakennusmateriaaleihin verrattuna.

Nyt tehdyt kehitysaskeleet kohdistuivat taulukkomitoitukseen. Toiminnallista palomitoitusta esimerkiksi palon kehittymistä simuloimalla ei kuitenkaan ole loppuun asti ohjeistettu puurakentamisen osalta, mikä edelleen rajoittaa sen käyttöä suunnittelussa.

– Nyt on otettu askel oikeaan suuntaan puurakentamisen esteiden raivaamisessa. Paljon on vielä tehtävä, että saavutamme saman tason paloturvallisuuden kansainvälisen käsityksen kanssa, toteaa johtava asiantuntija Jarek Kurnitski Sitran Energiaohjelmasta.

Sitran Energiaohjelma on ollut mukana puurakentamisen kehittämisessä mm. rahoittamalla E2-puurakentamiskilpailua Kouvolassa. Sitra myös rahoitti nyt voimaan tulevien määräysten muutosten edellytyksenä ollutta taustaselvitystä.

Lisätietoja

Lue lisää ympäristöministeriön tiedotteesta »

Mistä on kyse?