uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Sinustako tulevaisuusviestijä?

Haemme vahvan tulevaisuusorientaation omaavaa, kokenutta viestinnän asiantuntijaa vastaamaan Sitran ennakointi- ja strategiatyön viestinnästä. Työssä korostuu tulevaisuuteen liittyvistä ilmiöistä ja kehityskuluista viestiminen sekä strateginen ote kaikkeen viestinnälliseen tekemiseen. Pääset työskentelemään megatrendien ja hiljaisten signaalien kiehtovassa maailmassa.

Julkaistu

Sitra on suomalaisten tulevaisuustalo, jonka tavoitteena on reilu ja kestävä tulevaisuus – hyvä elämä, jota eletään maapallon kantokyvyn rajoissa.

Käytännössä Sitra ennakoi yhteiskunnan muutoksia, selvittää kehitysvaihtoehtoja, tekee kokeiluja, kehittää toimintamalleja sekä tuo ihmiset ja organisaatiot yhteen, jotta uudistuminen onnistuu. Sitralla on käytössään monipuolinen työkalupakki sekä laajat kotimaiset ja kansainväliset verkostot muutostarpeiden tunnistamiseen ja muutosten toteuttamiseen.

Etsimme nyt viestinnän asiantuntijaa osaavaan asiantuntijajoukkoomme. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva.

Työskentelet Viestintä ja yhteistyösuhteet -toiminnossa vastuualueenasi ennakointi– ja strategiatyön viestintä. Työssäsi aiheet ovat toisinaan kaukana arkipäivästä, joten tehtävässä onnistuminen edellyttää ennakointiajattelun ja -menetelmien soveltamista sekä kykyä kertoa monimutkaisista ilmiöistä helposti lähestyttävällä ja erilaisia yleisöjä puhuttelevalla tavalla.

Vastaat laajan aihealueesi viestinnän strategisesta suunnittelusta ja toteutuksesta tulevaisuustalon brändin mukaisesti.

Työtehtäviisi kuuluu:

 • yhteiskunnallisen keskustelun seuraaminen, analysointi ja viestinnällinen reagointi, jotta Sitran ennakointi- ja strategiatoimintojen työ kiinnittyy mukaan laajemmin yhteiskunnalliseen keskusteluun
 • ennakointi- ja strategiatoiminnon hankkeiden, projektien ja tapahtumien viestinnän suunnittelu ja toteutus
 • sisällöntuotanto sisäisiin ja ulkoisiin kanaviin
 • viestintämateriaalien (ml. julkaisujen) suunnittelu ja toteutuksen koordinointi yhdessä sisäisten ja ulkoisten kumppanien kanssa
 • mediatyö
 • asiantuntijoiden sparraus vaikuttavuustyössä viestinnällisestä näkökulmasta

Hakijalta odotamme:

 • suurta mielenkiintoa ja intohimoa tulevaisuuskysymyksiin ja yhteiskunnalliseen työhön
 • kykyä sanallistaa tulevaisuusilmiöitä
 • intoa kirjoittaa ja editoida tekstejä
 • kokemusta ja näyttöä viestinnällisten ja yhteiskunnallisten projektien vaikuttavasta toteutuksesta
 • suomen ja englannin kielen taitoa, ruotsin kielitaito katsotaan eduksi

Tarjoamme sinulle monipuoliset ja kiinnostavat tehtävät yhteiskunnan näköalapaikalla, dialogisen yhteistyön iloa sekä ammattimaisen viestintätoiminnon tuen.

Täytäthän hakemuksesi täällä viimeistään maanantaina 24.9.2018. Liitäthän hakemukseesi CV:n ja palkkatoivomuksesi.

Lisätietoja?

Ota yhteyttä Sitran viestintäjohtajaan Veera Heinoseen (p. +358 294 61 8505) ke 12.9. klo 9-10 tai ma 17.9. klo 9-10.

Mistä on kyse?