archived
Arvioitu lukuaika 3 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Tasavallan presidentin INNOSUOMI 2006 -palkinnot

Palkinnot jaettiin kolmannentoista kerran Innopäivänä 28.11. Presidentinlinnassa.

Julkaistu

Tasavallan presidentin valtakunnalliset INNOSUOMI 2006 -palkinnot jaettiin kolmannentoista kerran Innopäivänä 28.11. Presidentinlinnassa.

Kilpailussa jaettiin viisi samanarvoista valtakunnallista INNOSUOMI-palkintoa ja kaksi kunniamainintaa. Palkituille luovutettiin INNOSUOMI-veistos ja kunniakirja.

Palkitut edustavat innovatiivisia yrityksiä, joita teollisuuteemme ja palvelusektorimme tarvitsee. Suomen menestykselle on ratkaisevaa, kuinka onnistumme kehittämään kansainvälisesti kilpailukykyisiä uusia palveluita teknisten innovaatioiden lisäksi.

INNOSUOMEN vuoden 2006 teemana oli Osaaminen ja oivallukset palvelutuotteiksi. Teema toi esille yrityksiä, joissa on tehty tuotteistettuja palveluinnovaatioita tai liitetty niitä teknisiin tuotteisiin. Kaikkiaan palkintoehdokkaina oli 222 yritystä, yhteisöä tai henkilöä, joiden esiarvioinnin tekivät alueellisten TE-keskukset koordinoimat raadit. Aktiivisimpia maakuntia olivat Satakunta, Kymenlaakso ja Uusimaa. Iso osa ehdokkaista oli teknologiateollisuus-, ICT- ja palvelutoimialoilta.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen avustajinaan INNOSUOMI-raadin puheenjohtaja, pääjohtaja Martti Enäjärvi ja työvaliokunnan puheenjohtaja, toiminnanjohtaja Juha Jutila jakoivat valtakunnallisen INNOSUOMI 2006 -palkinnon seuraaville yrityksille:

  • Footbalance System Oy, Helsinki: Footbalance-tuote- ja palvelukonsepti yksilöllisesti muotoiltaville pohjallisille
  • Silecs Oy, Espoo: Polymeerimateriaaliteknologia, joka parantaa muisti- ja logiikka- ja digitaalilaitteiden suorituskykyä ja vähentää virrankulutusta
  • Solving Oy Ab, Pietarsaari: Raskaiden taakkojen räätälöity siirtojärjestelmä
  • Suomen Tenava päiväkoti Oy, Espoo: Uudenlainen päivähoidon kokonaiskonsepti
  • Suorakanava Oy, Pori: Rakentajille suunniteltu interaktiivinen verkkopalvelu

Kunniamaininnan saivat:

  • Idean Research Oy, Espoo: Mobiili- ja telekommunikaatioalalla käyttäjäläheistä tutkimusta ja suunnittelua
  • Tieto-Oskari Oy, Kajaani: Uusi rakenteiden kunnonvalvontajärjestelmä

Valtakunnallisten palkintojen lisäksi on jaettu maakunnalliset INNOSUOMI–palkinnot. INNOSUOMI-palkintojen lisäksi valtakunnallisessa INNOPÄIVÄ juhlassa 28.11.2006 jaetaan vuotuiset varusmiesten INNOINT -keksintökilpailun ja koululaisten INNOKOULU -ideointitapahtuman palkinnot.

Lisätietoja INNOSUOMI palkituista

www.innosuomi.fi »

INNOSUOMI-työvaliokunnan puheenjohtaja Juha Jutila
Puhelin (09) 020 737 3007, sähköposti etunimi.sukunimi@keksintosaatio.fi

INNOSUOMI-projektipäällikkö Timo Suokas
Puhelin (09) 6939 5308, gsm 040 772 1733, sähköposti etunimi.sukunimi@prh.fi

INNOSUOMI-projektisihteeri Leena Puolimatka
Puhelin (09) 6939 5239, gsm 040 546 0125, sähköposti etunimi.sukunimi@prh.fi

Viestintäjohtaja Juha Klemola, Patentti- ja rekisterihallitus
Puhelin (09) 6939 5800, sähköposti etunimi.sukunimi@prh.fi

INNOSUOMEN tehtävänä on käytännönläheisesti ja jatkuvasti uudistuen edistää luovuutta, osaamista ja yrittäjyyttä Suomessa siten, että edellytykset kaikinpuoliseen hyvinvointiin koko maassa paranevat.

INNOSUOMI on perustettu vuonna 1994 ja sen suojelijana toimii tasavallan presidentti. Valtakunnalliset INNOSUOMI-palkinnot jaetaan vuosittain tunnustukseksi ja kannustukseksi ansiokkaasta innovatiivisesta yrittäjyydestä. Palkinnot jaetaan sekä maakunnissa että valtakunnallisesti. Palkinto voidaan myöntää sellaiselle yritykselle, yhteisölle tai henkilölle, jonka ideat, keksinnöt tai innovaatiot ovat merkittävästi edistäneet luovuutta, yrittäjyyttä, yhteistyötä ja työllisyyttä Suomessa.

INNOSUOMEN taustavoimina on laaja joukko elinkeinoelämän vaikuttajia: Elinkeinoelämän keskusliitto, Kauppa- ja teollisuusministeriö, Keksintösäätiö, Keskuskauppakamari. Patentti- ja rekisterihallitus, Sitra, Suomen Jobs and Society, Suomen Yrittäjät, Tekes, TE-keskukset, Työministeriö sekä maakuntaliitot, oppilaitoksia ja muita innovaatiotoimintaa tukevia organisaatioita.

Mistä on kyse?