archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Tekes ja Sitra käynnistivät kansainvälistymisohjelman USA:n markkinoille

Ohjelman kohteena ovat USA:n terveydenhuollon sektorille pyrkivät, erityisesti digitaalisia ratkaisuja tarjoavat yritykset.

Julkaistu

Tiedote 14.6.2006

Tekes ja Sitra ovat käynnistäneet suomalaisille terveydenhuoltoalan yrityksille suunnatun, USA:n markkinoille tähtäävän kansainvälistymisohjelman. Yhteistyökumppanina toimii USA:n johtava terveydenhuollon markkinatutkimusyhtiö HIMSS Analytics. NAAP-ohjelman (North American Access Program) kohteena ovat määrätietoisesti ja vakavasti USA:n terveydenhuollon sektorille pyrkivät, erityisesti digitaalisia ratkaisuja tarjoavat yritykset.

Ohjelma auttaa siihen osallistuvia yrityksiä arvioimaan tuotteidensa ja palveluidensa kilpailukykyä USA:ssa, verkottumaan paikallisten toimijoiden kanssa sekä saamaan jalansijan USA:n markkinoilla.

Ohjelma etenee vaiheittain. Ensimmäisessä osassa analysoidaan osallistuvien yritysten mahdollisuuksia menestyä USA:ssa. Jos luottamuksellinen analyysi osoittaa, että menestyminen ei ole todennäköistä, yritys voi jäädä ohjelmasta pois tässä vaiheessa. Seuraaviin vaiheisiin eteneville laaditaan yrityskohtainen ”roadmap” siitä, miten markkinoinnissa kannattaa edetä.

Ohjelmaan osallistuu amerikkalaisena asiantuntijana Healthcare Information and Management Systems Societyn (HIMSS) omistama osakeyhtiö HIMSS Analytics. HIMSS on terveydenhuollon tietojärjestelmien toimijoiden järjestö, jossa 225 yritysjäsentä ja 17 000 henkilöjäsentä. HIMSS Analytics on USA:n johtava terveydenhuollon markkinatutkimusyhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen konsultointia, markkinatietoa sekä tietojen analysointipalveluja.

Yrityksen tietokanta sisältää mm. kuvauksen runsaan neljän tuhannen sairaalan ja
28 000 palvelutarjoajan käyttämistä terveydenhuollon atk-ratkaisuista sekä runsaat 140 000 alan henkilökontaktia yhteystietoineen. Tekes ja Sitra ovat ensimmäiset USA:n ulkopuoliset tahot, joiden kanssa HIMSS Analytics on solminut NAAP-ohjelman kaltaisen konsultointisopimuksen. NAAP-ohjelmaan osallistuville yrityksille järjestetään mahdollisuus osallistua vuosittaiseen HIMSS-konferenssiin keväällä 2007. NAAP-ohjelman hakuaika päättyy kesäkuun lopussa. Pk-yrityksillä on mahdollisuus hakea Tekes-rahoitusta.

Lisätietoja 

FinnWell-ohjelman koordinaattori Kalevi Virta,
puh. 044 551 5602, sähköposti: etunimi.sukunimi@navicre.com

Teknlogia-asiantuntija Pekka Kahri,Tekes
puh.  050 5577 684, sähköposti: etunimi.sukunimi@tekes.fi

Toimialajohtaja Timo Haikonen, Sitra
puh. (09) 618 991, sähköposti: etunimi.sukunimi@sitra.fi

NAAP-ohjelman esittely (PowerPoint-esitys): www.himss.org

www.himssanalytics.org
www.tekes.fi/finnwell
www.sitra.fi/terveydenhuolto

Mistä on kyse?