archived
Arvioitu lukuaika 3 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Telespro Finland Oy vuoden 2006 hautomoyritys

Vuoden 2006 hautomoyritykseksi valittiin pelastus- ja ensihoitoalan tuotteisiin ja palveluihin erikoistunut Telespro Finland Oy. Tulokset julkistettiin Helsingissä seminaarissa, jossa kuultiin kokemuksia hautomotoiminnasta sekä Suomesta että EU:n alueelta.

Julkaistu

Vuoden 2006 hautomoyritykseksi on valittu pelastus- ja ensihoitoalan tuotteisiin ja palveluihin erikoistunut Telespro Finland Oy. Kunniamaininta myönnettiin paperikoneiden konenäköjärjestelmiä kehittävälle Viconsys Oy:lle. 

Tulokset julkistettiin 31.10.2006 Helsingissä seminaarissa, jossa kuultiin kokemuksia hautomotoiminnasta sekä Suomesta että EU:n alueelta. Tilaisuudessa esiteltiin myös tuoreen vertailututkimuksen tuloksia tutkimuslähtöisen liiketoiminnan kaupallistamismalleista. Tilaisuuden järjesti Sitra yhteistyössä Suomen Teknologiakeskusten Liitto TEKELin kanssa. 

Telespro Finland Oy:n valinnan perusteluina olivat innovatiivinen, uusi liiketoimintamalli, verkostomainen tuotekehitys sekä kansainvälisesti kilpailukykyiset, ihmishenkiä pelastavat tuotteet. Yritys on kasvanut Kuopion Teknologiakeskus Teknia Oy:n yrityshautomossa. Toiminnan painopiste on siirtynyt viimeaikoina tuotekehityksestä yhä voimallisemmin markkinointiin. Lähitulevaisuuden tavoitteena on aseman vahvistaminen kansainvälisillä markkinoilla.  

– Hautomoympäristö on luonut tiettyä turvallisuutta sekä tuote- että liiketoiminnan kehittämiseen. Nopea pääsy mukaan verkostoihin sekä ennen kaikkea niiden aktiivinen hyödyntäminen ovat olleet meille avainasioita, Telespro Finlandin toimitusjohtaja Heikki Hakkarainenpainottaa.  

Kunniamaininta Viconsys Oy:lle  

Kunniamaininnan saaneen Viconsys Oy:n valintaa raati perusteli tehokkaalla tuotekehityksellä, jonka avulla yritys on saavuttanut teknologista etumatkaa kilpailijoihinsa nähden. Yritys on myös lyhyessä ajassa rakentanut kansainvälisen myyntiverkoston, ja sen kasvu on ollut nopeaa. Viconsys sijaitsee Technopolis JSP Oy:n hautomotiloissa Jyväskylässä. 

Vuoden hautomoyritys valittiin kolmannen kerran

Valinta tehtiin teknologiahautomoiden asettamien kahdeksan ehdokkaan joukosta, ja sen suoritti TEKELin Yrityskehitystiimin jäsenistä koostuva raati. Yleisiä valintakriteereitä olivat innovatiivisuus, kilpailuedut, kasvumahdollisuudet, markkinapotentiaali, yrityksen kehittyminen hautomoaikana sekä yrityksen taloudellinen asema.

Lisää aiheesta:

Lisätietoja

Teknologiahautomoiden kehittämishanke (Yrke)
Johtaja Anu Nokso-Koivisto, Sitra
Puh. (09) 6189 9228, 050 563 6997
etunimi.sukunimi@sitra.fi
Yrke-hankkeen sivut Sitran Internet-sivuilla »

Sitran viestintä
Tiedottaja Kirsi Suomalainen
Puh. 050 369 9975
etunimi.sukunimi@sitra.fi 
Tilaisuudesta on mahdollista saada kuvamateriaalia mediakäyttöön.

Hautomoyrityspalkinto
TEKELin Yrityskehitystiimin pj., Technopolis Ventures Oy:n hallituksen pj.
Keith Silverang
Puh. 040 566 7785
etunimi.sukunimi@technopolis.fi

Tekelin viestintäpäällikkö Pia Pere-Vanhanen
Puh. 040 867 1708
etunimi.sukunimi@tekel.fi
www.tekel.fi  »

Vuoden 2006 hautomoyritys/palkitut yritykset

Telespro Finland Oy
Toimitusjohtaja Heikki Hakkarainen
Puh. 0400 573 376
etunimi.sukunimi@telespro.fi  

Viconsys Oy
Toimitusjohtaja Hannu Ruuska
Puh. 0400 670 824
etunimi.sukunimi@viconsys.com  

Telespro Finland Oy on pelastus- ja ensihoitoalan tuotteisiin ja palveluihin erikoistunut yritys. Se kehittää, markkinoi ja myy korkealuokkaisia ja innovatiivisia tuotteita ja palveluja, joilla voidaan parantaa sekä pelastusalan tehokkuutta että potilaiden ja henkilöstön turvallisuutta. Kehitystyössä se tekee yhteistyötä tutkimuslaitosten, sairaaloiden ja pelastusalan ammattilaisten kanssa. Telespro Finland on kaksi vuotta vanha ja toimii Kuopion Teknologiakeskus Teknia Oy:n yrityshautomossa.
www.telespro.fi »

Viconsys Oy toimittaa uuteen konenäköteknologiaan perustuvia, tasomaisesti valmistettavien tuotteiden – kuten paperin ja muovin – valvonta- ja vianilmaisujärjestelmiä. Tämä korkean teknologian kasvuyritys vastaanotti 18.10.2006 arvostetun ranskalaisen Trophée d’Or ATIP 2006 de l’Innovation des Technologies Papetières -palkinnon innovatiivisimpana paperiteknologia-alan yrityksenä. Viconsys perustettiin maaliskuussa 2005 ja se toimii Technopolis Ventures JSP Oy:n yrityshautomossa.
www.viconsys.com »

Yrke-hanke

Yrityskehitysyhtiöiden kehittämishanke toteutetaan KTM:n, Sitran, Tekesin ja TE-keskusten yhteishankkeena. Yrke-hankkeen sivut Sitran Internet-sivuilla »