uutiset
Arvioitu lukuaika 4 min

Toronton WCEF2020-foorumi siirtyy vuodelle 2021

Vuoden merkittävin kiertotalouden suurtapahtuma, World Circular Economy Forum siirtyy vuodelle 2021 koronatilanteen vuoksi. Sen tilalla Sitra järjestää syyskuussa virtuaalisen WCEFonline-tapahtuman, joka keskittyy talouden elvyttämiseen kestävillä kiertotalousratkaisuilla.

Kirjoittaja

Tuula Sjöstedt

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Sitra järjestää virtuaalisen World Circular Economy Forumin eli WCEFonline-tapahtuman 29.–30.9.2020. Näin Sitra kumppaneineen tarjoaa kansainväliselle yhteisölle uudenlaisen yhteistyöalustan. WCEFonlinen tavoitteena on esitellä kiertotalouden parhaita ratkaisuja, joita voidaan hyödyntää koronakriisin jälkeisessä talouden jälleenrakentamisessa kestävällä tavalla. Varsinaista kiertotalouden suurtapahtumaa World Circular Economy Forumia ei koronakriisin vuoksi ole mahdollista järjestää tulevana syksynä Kanadassa, vaan se on päätetty siirtää vuodelle 2021.

”Kun olemme selvinneet akuutista kriisinhoidosta, on aika ryhtyä elvyttämään taloutta kestävästi ja samalla ratkaista ekologista kestävyyskriisiä. Tavoitteena on siirtymä hiilineutraaliin kiertotalouteen”, toteaa Sitran yliasiamies Jyrki Katainen.

Nyt ympäri maailmaa tehtävät, talouden elvyttämiseen tähtäävät päätökset määrittävät pitkälti sen, palaammeko vanhaan, vai teemmekö ’kestävyysloikan’. Elvytyspäätökset vaikuttavat joko negatiivisesti tai positiivisesti siihen, kuinka valmiita olemme vastaamaan ilmaston lämpenemiseen, kuudenteen sukupuuttoaaltoon ja luonnonvarojen ehtymiseen.

WCEFonline jatkaa vuonna 2017 alkanutta WCEF-foorumien sarjaa. Sen tavoitteena on kiihdyttää siirtymää kiertotalouteen jakamalla maailman parhaita kiertotalouden ratkaisuja ja rohkaisemalla entistä kestävämpään, ylikulutuksesta riippumattomaan taloudelliseen kehitykseen.

”WCEF:ssä kiertotalouden keskeisimmät vaikuttajat jakavat tietämystään, osaamistaan ja kokemuksiaan. Esimerkiksi Euroopan vihreän kehityksen ohjelma vie Eurooppaa kohti kiertotaloutta,” Katainen jatkaa.

Kanada isännöi vuoden 2021 WCEF-tapahtumaa

”Vaikka onkin harmillista, että konferenssia joudutaan lykkäämään koronapandemian vuoksi, työ kiertotalouden edistämiseksi jatkuu. Tulemme lähikuukausina tarjoamaan keskustelumahdollisuuksia kaikille kiinnostuneille kumppaneille virtuaaliyhteyksien avulla. Kanada on edelleen sitoutunut isännöimään maailman kiertotalousfoorumia WCEF:ää ensi vuonna Torontossa aikaisimpana mahdollisena ajankohtana,” sanoo Kanadan ympäristö- ja ilmastonmuutosministeri Jonathan Wilkinson.

Toronton vuoden 2021 WCEF-tapahtuman pääjärjestäjät, eli Kanadan valtio ja Sitra, päättävät myöhemmin tapahtuman päivämääristä yhteistyökumppaneiden kanssa. Vuoden 2021 konferenssi on ensimmäinen Pohjois-Amerikassa järjestettävä WCEF-tapahtuma, ja se viitoittaa tietä kestävään maailmantalouden jälleenrakentamiseen ja edistää samalla siirtymistä kiertotalouteen kaikkialla maailmassa.

Sitran kansainvälinen kiertotaloustyö jatkuu

Sitrassa työ kiertotalouden edistämiseksi yhteistyössä kotimaisten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa jatkuu vilkkaana. Tällä hetkellä kartoitamme ympäri maailman kaikkein kiinnostavimpia sekä suurimmat mahdollisuudet omaavia kiertotalousratkaisuja. Sitran johdolla Suomeen laadittiin ensimmäisenä maailmassa kansallinen kiertotalouden tiekartta, jonka oppeja haluamme jakaa maailmanlaajuisesti. Parhaillaan laadimme Kiertotalouden käsikirjaa, jonka tarkoituksena on inspiroida ja ohjata muita maita, jotka aikovat luoda omat tiekarttansa kiertotalouteen. Valmistavan teollisuuden yrityksille rakentamamme kiertotalouden työkirja on myös saamassa kohdennetun jatko-osan vauhdittamaan kemianteollisuuden kiertotaloutta.

Lisätiedot

Mediayhteydet: Samuli Laita, johtava asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet, Sitra, etunimi.sukunimi@sitra.fi, puh. 040 536 8650

Lisätietoja WCEFonline-tapahtumasta:

Projektijohto: Mika Sulkinoja, projektinjohtaja, Hiilineutraali kiertotalous, Sitra, etunimi.sukunimi@sitra.fi, puh. 050 357 1723

Viestintä: Tuula Sjöstedt, asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet, Sitra, etunimi.sukunimi@sitra.fi, puh. 050 373 8601

Lue lisää maailman kiertotalousfoorumi WCEF:stä

Lisätietoja Suomen kiertotaloustyöstä:

Mari Pantsar, johtaja, Hiilineutraali kiertotalous, Sitra, etunimi.sukunimi@sitra.fi, puh. 050 294 618 210

Lue lisää Sitran kiertotaloustyöstä

 

Mistä on kyse?