uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Työelämän vaikuttajat tutustuvat työn murroksen seuraaviin askeleisiin

Julkaistu

Sitra järjestää työelämän ja työmarkkinoiden vaikuttajille tutustumismatkan Piilaakson Palo Altoon ja San Franciscoon (25.–29.6.). Matkaohjelma tarjoaa näkymiä teknologisen kehityksen ja työn murroksen seuraaviin askeliin. Tavoitteena on vahvistaa yhteistä tilannekuvaa työelämän muutoksesta ja mahdollisista kehityskuluista.

Teknologinen kehitys muuttaa työtä ja sen tekemisen tapoja. Tekoäly, virtuaalitodellisuuden sovellukset ja erilaiset alustat luovat paljon uusia mahdollisuuksia. Samalla käydään laajaa keskustelua erilaisten työtehtävien häviämisestä, kun uudet järjestelmät ja robotit ottavat hoitaakseen ihmisen aiemmin tekemiä tehtäviä.

Maailman teknologiakeskuksena tunnettu Piilaakso, sen innovatiivinen yrityskulttuuri, korkeatasoiset yliopistot ja yrityshautomot houkuttelevat niin yrittäjiä, sijoittajia kuin työntekijöitä ympäri maailmaa – myös Suomesta. Matkaohjelmaan sisältyy työpajoja, tapaamisia alueen eri toimijoiden kanssa sekä lukuisia yritysvierailuja. Matkalle osallistuu vajaat parikymmentä työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen edustajaa.

Sitra on järjestänyt vastaavanlaisia opintomatkoja aiemmin muun muassa Kiinaan, Etelä-Koreaan, Saksaan ja Venäjälle. Matkoilla on saatu tuntumaa tuotannon, työelämän ja työmarkkinoiden globaaliin kehitykseen. Erilaisia round table -työpajoja on järjestetty myös Suomessa, viimeksi viime vuoden lokakuussa. Tuolloin teemana oli niin ikään digitalisaatio ja sen vaikutukset työhön.

Mistä on kyse?