Live
Nordic Green to Scale i Stockholm
events

Nordic Green to Scale i Stockholm

Resultat av Nordic Green to Scale rapportet publiceras i Sverige på seminariet om kommissionens senaste energi- och klimatpaket Ren energi för alla i Europa.

Resultat av Nordic Green to Scale rapportet publiceras i Sverige på seminariet om kommissionens senaste energi- och klimatpaket Ren energi för alla i Europa.

Vad betyder EU:s energi- och klimatpolitik för Sverige? Hur påverkar den svenska villaägare med solpaneler på taket, energiföretag som förbränner biomassa eller för den delen den svenska klimatpolitiken i stort? Välkommen till ett seminarium om EU-kommissionens senaste energi- och klimatpaket – Ren energi för alla i Europa.

EU ska leda övergången till ren energi. EU har åtagit sig att skära ner CO2-utsläppen med minst 40 % fram till 2030. Kommissionen lade nyligen fram ett omfattande lagstiftningspaket med bland annat ett högre mål för energieffektivet på 30 % för 2030, hållbarhetskriterier för förnyelsebar energi och ett nytt regelverk för klimatarbetet i medlemsländerna. Paketet innebär nya pusselbitar för hur EU ska genomföra sina åtagande inom ramen för det globala klimatavtalet och samtidigt dra nytta av den ekonomiska potential och de affärsmöjligheter som övergången till ren energi innebär för hela EU.

Program

8.00 – 8.30 Registrering och kaffe

8.30 – 10.00 Panelsamtal

Inledning av Katarina Areskoug Mascarenhas, chef för EU-kommissionens representation i Sverige
Presentation av EU-kommissionens energi- och klimatpolitik, Mårten Westrup, EU-kommissionens generaldirektorat för energi

Panelsamtal med Mattias Goldmann, VD på FORES, Per Holm, energiexpert på SABO, Anna Törner, gruppchef på Energi- och Miljödepartementet, Birgitta Resvik, chef för samhällskontakter Fortum, Måns Nilsson, forskningschef på SEI och Anna Holmberg, Energidirektör på Skogsindustrierna

Luca De Lorenzo, projektmanager på SEI, presenterar rapporten Nordic Green to Scale till slutet ava seminariet.

Datum: måndag den 12 december
Tid: kl. 8.30 – 10.00 (registrering och kaffe från kl. 8.00)
Anmälan: http://bit.ly/2gTe6kp

What's this about?