ihmiset

Tarmo Toikkanen

Johtava asiantuntija, Data ja kilpailukyky

Kuka?

Tarmo Toikkanen on johtava asiantuntija Datatalouden tiekartta -projektissa. Hänen erityisalaansa ovat oppimisen, poisoppimisen ja osaamisen kehittämisen alueet niin yksilöiden kuin organisaatiokulttuurien näkökulmista.

Hänen elämäntehtävänään on pelastaa maailman lapset ja aikuiset huonoilta oppimiskokemuksilta. Hän uskoo, että koko elämä on oppimista, joten oppiminen kannattaakin järjestää mukaansatempaavasti, hauskasti, tehokkaasti ja joskus vähän erikoisellakin tavalla.

Mitä?

Muotoilu, teknologia, oppiminen ja avoin tieto/data/kulttuuri. Kun löydät paikan, jossa nämä neljä kohtaavat, löydät sieltä usein myös Tarmon. Tarmo on ajautunut urallaan softanikkarista toimittajaksi, opettajaksi, psykologiksi, tietokirjailijaksi, design-tutkijaksi, fasilitoijaksi, startup-yrittäjäksi, avointen lisenssien ja tekijänoikeuksien asiantuntijaksi, järjestöaktiiviksi ja nyt myös sitralaiseksi.

Ota Tarmoon yhteyttä, jos tuntuu siltä, että kaipaat osaamista, valmiuksia tai ymmärrystä kehittää avoimeen dataan, MyDataan tai datatalouteen liittyviä kysymyksiä.

Häh?

Vapaa-ajallaan Tarmo edistää samoja asioita mutta erinäisten yhdistysten kautta. Hän vetää Creative Commons Suomen toimintoja, johtaa Open Knowledge Finland ry:tä ja puuhailee monissa muissa järjestöissä.

Hiki nousee pintaan sulkapallon ja pyöräilyn avulla. Kirjat, elokuvat ja pelit (lauta-, seura- ja digitaaliset) auttavat viemään ajatuksia välillä muihin sfääreihin.