personer

Markus Terho

Projektledare, Natur och vardag & PSLifestyle

Vem?

Markus Terho och hans En hållbar vardag-team inspirerar och hjälper finländarna att finna sitt eget sätt att bygga upp ett eget, hållbart liv. Han leder ett team som tagit fram och testat sätt att påskynda denna förändring, som nu delas och utvecklas vidare tillsammans med förändringsteam i andra länder. På detta sätt ökar vi genomslaget för Sitras arbete.

Vad?

Markus har en flera decennier lång, gedigen erfarenhet inom hållbar utveckling, både när det gäller att ta fram och genomföra strategier och visioner. Han är utbildad till diplomingenjör.

Genom att skapa positiva rekommendationer för individer och hushåll om hållbara vardagsval och genom att synliggöra deras fördelar och effekter kan vi påskynda förändringen mot en mer hållbar framtid. Att aktivera medborgarna på bred front minskar koldioxidutsläppen och får regeringar, städer, kommuner och företag att agera snabbare. Att dämpa klimatförändringen är en så enorm global utmaning för samhället att allas insats behövs.

Markus anser att man ska ha roligt på jobbet och att detta också leder till bättre resultat. Ett gammalt, fritt översatt, teknologmotto beskriver attityden väl: allvarliga saker behöver inte alltid göras med sammanbitna tänder, utan snarare med glimten i ögat.

Kontakta Markus om du vill veta mer om 1,5-graders levnadssätt, motivationer som styr val i vardagen, konsumtionsbaserade utsläppsminskningar, att inspirera människor, föregångarkonsumenters val, hållbar konsumentaffärsverksamhet eller internationell duplicering av tillvägagångssätt som utvecklats och testats i Finland.

Va?

Fritiden går åt i skärgården, med fågelsång, familj och vänner, mat och musik. Markus tror att vi år 2030 kommer att visa vår personliga status med hjälp av sinnet för humor hos våra virtuella assistenter.