Arvioitu lukuaika 1 min

IHAN Blueprint

Rakennamme IHAN-hankkeessamme reilun ja sujuvan datatalouden perustuksia. Alustavat vaatimusmäärittelyt on koottu IHAN Blueprintiin, jota työstetään työpajoissa.

Kuva: Topias Dean

Julkaistu

Sitran IHAN®-hankkeessa rakennetaan reilun datatalouden perustuksia ja luodaan valtioiden rajat ylittävät pelisäännöt ja ratkaisut datan jakamiseen ja hyödyntämiseen.

Vaatimusmäärittelydokumenttiin (IHAN Blueprint) kirjataan, kuinka komponentteja rakennetaan IHAN-vaatimusten mukaisesti. Dokumentti sisältää yksityiskohtaiset toiminnalliset vaatimukset kaikille IHAN-ekosysteemin komponenteille loppukäyttäjän, palveluntuottajan ja datantuottajan näkökulmasta. Dokumentti sisältää myös koko ekosysteemin ei-toiminnalliset vaatimukset.

Vaatimusmäärittelydokumenttia (IHAN Blueprint 2.5, englanninkielinen) kehitetään edelleen teknisissä työpajoissa. Uusin versio on päivitetty viimeksi 22.1.2020.

Ota yhteyttä
 
Jyrki Suokas

AIHEET

IHAN-projekti

IHAN®-projektissa rakennetaan perustuksia reilulle datataloudelle, jossa menestyvät digitaaliset palvelut pohjautuvat luottamukseen ja tuottavat arvoa kaikille.

Julkaistu

Suosittelemme

Tästä eteenpäin.

Mistä on kyse?