Annakaisa Tikkinen

Expert, Kompetensens tid, Sitra

Vem?

Annakaisa arbetar som nätverkskoordinator inom projektet Kompetensens tid. Hon håller i trådarna för planeringen av olika evenemang och funderar på olika sätt att främja förutsättningarna för livslångt lärande inom olika nätverk.

Vad?

Innan Annakaisa började på Sitra arbetade hon som utbildningspolitiskt sakkunnig inom studentorganisationer. Tio år med utbildningspolitik bidrog till hennes kunskaper om bland annat lagstiftningsprocesser, finansiering av utbildning samt olika påverkansmetoder. Annakaisa är övertygad om att allt gott i världen åstadkoms med hjälp av samarbete och vänlighet.

Till utbildningen är hon filosofie magister med engelsk filologi som huvudämne. Över hälften av studierna i hennes kandidatexamen i humanistiska vetenskaper utgörs dock av naturvetenskaper.

Va?

Annakaisa blir kroniskt inspirerad av nya saker och är en rutinerad deltagare i nybörjarkurser: de nyaste tilläggen i listan är redskapsgymnastik och piano. De käraste landskapen finns på hemmafjällen i nordöstra Lappland – fråga henne om de bästa tipsen för skidåkning och vandring på Ylläs!

Annakaisa skulle inte bli förvånad om uppföljningen av data om ens eget lärande som skapas i olika digitala lärmiljöer i framtiden blev lika vanligt som det är att kolla upp dagens stegantal i dag.

Från denna författare

Läst den än?