personer

Denisa Mäki

Projektkoordinator, Gaia-X Finland

Vem?  

Denisa är projektkoordinator i temaområdet Rättvis dataekonomi. Hon vet inte allt om allt, men hon har omfattande erfarenhet och kunskaper i många olika områden. Denisa ansvarar för att hjälpa branscharbetsgrupperna i projektet Gaia-X Finland att bygga ekosystem för delning av data.   

Denisa kopplar samman och bygger upp: hon är som fisken i vattnet när det gäller att knyta nya kontakter med olika intressentgrupper i Finland och internationellt. Denisa är starkt engagerad i att förbättra samordningen, synligheten, det totala genomslaget och hållbarheten i projektet Gaia-X Finland. En av Denisas viktiga uppgifter är att utveckla nya sätt att ge projektet ännu större synlighet och genomslag.  

Vad?   

Det lönar sig att ringa till Denisa, om du vill veta hur man grundar en ny arbetsgrupp och vad som krävs för att leda arbetsgruppen. Ring till Denisa också när du vill veta om det senaste som händer inom Gaia-X eller om du behöver kontakta andra intressenter i nätverket.   

Denisa är en social person och hon samtalar gärna med dig till exempel om hur det är möjligt att delta i bygget av ekosystem för delning av data mer aktivt. Hon har också goda kunskaper om projekthantering inom FN och i länder under utveckling. Denisa känner dessutom EU-parlamentets korridorer som sina egna fickor.  

Va?   

Denisa föddes i Tjeckoslovakien (inte i Slovenien, vilket är den vanligaste missuppfattningen). Till sin utbildning är hon jurist, till yrket är hon generalist, och om kvällarna studerar hon handel och finansiering på deltid. Denisa gillar HIIT och att laga mat. Hon spanar hela tiden efter nya recept och smaker.   

Denisa är övertygad om att världen är på väg mot ett mer inkluderande samhälle och en mer miljövänlig, hållbar och enhetlig global dataekonomi redan år 2030.