personer

Denny Wong

Expert, Gaia-X Finland

Vem?

Denny Wong är affärsdesigner för Gaia-X Finland-projekt. Hans huvudmål är att hjälpa företag att växa och öka deras affärsverksamhet genom etisk datadelning och värdeskapande – nationellt och internationellt – med hjälp av Gaia-X-principen, -nätverket och -infrastrukturen.

Han har ett specialintresse i processen för värdeskapande och insamling. Han fokuserar på skärningspunkten mellan dataekonomi, etik, juridik och teknik. Han tror på att misslyckas framåt och att ständigt lära sig att avlära.

Vad?

Denny har två ingenjörsexamina och en iMBA från tre olika länder. Innan Sitra har han arbetat som försäljningsdirektör för ett stort företag i Belgien, lett flera digitala transformationsprojekt för Fortune 500-företag och varit med och grundat tre startup-företag.

Hans senaste startup-företag var byggandet av en marknadsplats för personuppgifter för att göra det möjligt för individer att tjäna pengar på sin data och för företag att etiskt kunna samla in data.

Va?

Denny talar sex olika språk och håller på att lära sig ett sjunde – finska. Han har 3 barn som håller honom sysselsatt. Förutom att umgås med familjen förbereder han sig inför att springa ett olympiskt distanstriathlon och Ironman 70.3 Finland. Han tycker också om den finska mökki-kulturen och tillbringar tid i sin sommarstuga vid Saimen.