Gå direkt till innehållet

Ernesto Hartikainen

Ledande Expert, Sitra

+358 (294) 618 212

Vem?

Ernesto Hartikainen är ledande expert på temat Kolneutral cirkulär ekonomi. Den glada ”diplomaten för cirkulär ekonomi” talar flera språk och arbetar med temats strategiska frågor, frågor som är gemensamma för nyckelområdena och internationellt samarbete, inklusive innehållsmässig rådgivning för WCEF-forumen. Ernesto fungerar även som stöd för temachefen.

Vad?

Kontakta Ernesto om du behöver expertis i frågor som gäller cirkulär ekonomi och klimat eller om du vill diskutera strategin och nya initiativ för Sitras tema kolneutral cirkulär ekonomi.

Vid Sitra har Ernesto tidigare bekantat sig med bland annat cirkulär ekonomi på global nivå och EU-nivå, bioekonomi och strategisk prognostisering. Under sin karriär har han även arbetat inom skogs- och energiindustrin och som företagsledningskonsult.

Ernesto har examen inom kemisk träförädlingsteknik (DI) och inom ledarskap och international business (EM).

Va?

Ernesto tycker att dansa. Ernestos signature move var i tiderna skorpionen till hollow-back. Numera nöjer han sig med machete.

Ernesto tror att man i framtiden kommer att skratta åt människors sätt att bära med sig personliga datorer i sina fickor och handväskor, när det är betydligt mer behändigt att ha en streamande mikrochipprojektor i tinningen.