personer

Hannele Laaksolahti

Ledande Expert, Sitra

Vem?

Hannele Laaksolahti blir ivrig varje gång hon har en chans att samla mänskor kring lärande och nyskapande i samband med samhällsfrågor. I sitt nuvarande jobb utvecklar hon kompetens för konstruktiv samhällelig debatt och verktyg som behövs för detta i Sitras Erätauko-projekt.

Vad?

Hannele är proffs på vuxenutbildning och hon har bred erfarenhet av olika öppna innovations- och utbildningsprocesser. Hon jobbade fem år i Sitra med Livskraft-forumen där man granskade arbetslivets genombrott, trygghet, hållbar ekonomi och framtidens utbildning. Hannele är expert på gemensam utveckling och dialog samt en erfaren ledare av strategiska processer. Hon har lett otaliga workshoppar och facilitering brinner hon för. Prövande kultur och servicedesign ligger Hanneles hjärta nära. Hon har en bakgrund i utbildningsplanering och personalutveckling

Va?

På fritiden sysslar Hannele med all motion från spinning och löpning till yoga. Hon beskriver sig själv som socialt beroende på ett positivt sätt och strävar därför efter att också hobbyerna ska vara sociala evenemang. Hannele dras allt oftare till det turkosa vattnet i den grekiska skärgården men reser även omkring i Insjöfinland.

Hannele tror att allting förändras då det sker äkta möten mellan olika mänskor.