Hannu-Pekka Ikäheimo

Expert, Förutsägelse, Sitra


Vem?

Hannu-Pekka arbetar som expert i teamet Förutsägelse. Inom ramen för Sitras visionsarbete Nästa rond har han bland annat analyserat vilka konsekvenser de genombrytande förändringarna inom kommunikationsteknologin har för samhället.

Vad?

Dialogen mellan vetenskap och forskning och teknikens konsekvenser för samhället är teman som för närvarande sysselsätter Hannu-Pekka.

Till utbildningen är Hannu-Pekka magister i samhällsvetenskaper och han forskar inom ramen för ett doktorsprogram i politisk forskning vid Tammerfors universitet. Via detta tillför han Sitras arbete med förutsägelser intressanta synpunkter från den politiska forskningen. I sin doktorsavhandling undersöker Hannu-Pekka förhållandet mellan EU-offentlighet och demokrati. Den första artikeln för avhandlingen (EU nautintovarkaana: tulkintakehyksen ”EU-kieltää” –artikkeleissa) publicerades i tidskriften Politiikka 4/2016.

Va?

Hannu-Pekka åker skidor, joggar och läser på fritiden. Han är en sportig bibliofil som gillar abstrakta begrepp, tjocka böcker och att skriva.