personer

Joel Lindqvist

Projektkoordinator, Digital makt och demokrati

Vem?

Joel arbetar som projektkoordinator för projektet Digital makt och demokrati inom temat Demokrati och delaktighet. Joel bland annat koordinerar projektet, arbetar med intressentgrupper, kommunicerar samt tar fram utredningar och producerar evenemang.

Vad?

Joel har en bra uppfattning om skärningspunkterna mellan digital maktutövning, främjande av demokrati och en rättvis dataekonomi. Tack vare sina studier förstår Joel både omfattande samhällsfrågor och vår tids ekologiska kriser. Det lönar sig att kontakta Joel i praktiska frågor som gäller projektet och samarbetserbjudanden.

Tidigare har Joel bland annat varit verksam inom studentrörelsen, i undervisnings- och kulturministeriet med internationella frågor samt i forskningsuppgifter, där politik för gemensam utveckling har varit temat.

Va?

På fritiden tycker Joel om att cykla överallt och hålla på med klättring, yoga och frisbeegolf. Även bra musik, allt som är estetiskt och underjordiska diskotek ligger honom nära hjärtat.

I sin pro gradu, som Joel för närvarande skriver, förundrar han sig över tillväxtberoendet i våra samhällen. I sociala medier hittar du Joel allra bäst i Twitter. Han har cirka 60 krukväxter.