personer

Kalle Nieminen

Lelande Expert, Samhällelig utbildning

 

Vem?

Kalle Nieminen tror att framtiden skapas genom att förutse, försöka och förstärka allas vår förändringsförmåga. I Kalles dagarbete ingår att utbilda finländska beslutsfattare och förändringsaktörer om ekonomins framtid och frågor inom hållbar utveckling som ledare för Sitras Ledarskapsutbildning i hållbar ekonomisk politik. Före detta har Kalle lett Ratkaisu 100-utmaningstävlingen och startat framtidslaboratoriet Sitra Lab.

Vad?

Det lönar sig att ringa Kalle om du vill prata om samhällelig utbildning, framtidens trender, innovationsverksamhet eller försökskultur. Kalle har omfattande erfarenhet av att leda och främja olika slags strategi- och innovationsprocesser. Han har hållit många föreläsningar och inlägg om ämnet. Det bästa med föreläsningarna är svåra frågor som utmanar att tänka på saker från ett nytt perspektiv.

Va?

På sin fritid spenderar Kalle sin tid bland alla möjliga hobbyer, ordnar middagar och gör dåliga trollerikonster. Kalle tror att framtiden är ljus när företagen, gemenskaperna och staten lyckas lösa vår tids största utmaningar tillsammans.  

Vad handlar det om?