personer

Kimmo Haahkola

Sitra

Vem?

Kimmo Haahkola är ledande expert i temat Förnyelseförmåga. Organisationer inom social- och hälsovården, särskilt de nuvarande sjukvårdsdistrikten och de kommande landskapen samt informationsledning och utslagning bland ungdomar hör till hans huvudsakliga arbetsfält.

Vad?

Kimmo har hunnit arbeta inom kommunalförvaltning och i olika organisationer samt i mjukvarubranschen. På Sitra har Kimmo varit sysselsatt med kapitalinvestering, hälsovård och ämnen inom kommunprogrammet. Styrelseuppdrag i företag i social- och hälsovårdsbranschen har också hört till hans uppgifter.

Ekonomiska styrsystem, informationsledning i social- och hälsovårdsorganisationer och företagsledning i social- och hälsovårdsbranschen är hans huvudsakliga kompetensområden.

eMBA (ledning av social- och hälsovård), magister i offentlig förvaltning (Tammerfors universitet) och marknadsföringsexamen (Markkinointi-Instituutti) är utbildningar som han har bakom sig.

Va?

Fritiden satsar Kimmo på familjelivet – fru och fyra barn. Till vardags sysslar han också med olika idrottsgrenar tillsammans med kompisarna. Då och då finns det tid för kulturella upplevelser och resor.