personer

Kirsi Hantula

Ledande Expert, Digital makt och demokrati

Vem?

Kirsi Hantula arbetar som ledande expert i projektet Digital makt och demokrati, som ingår i Sitras mer omfattande tema Demokrati och delaktighet.

Vad?

Kirsi har två starka yrkesmässiga stödben: djupgående kunskaper om frågor inom digitalt ansvar och etik samt en forskningsbaserad förståelse för människan i vardagen. I sitt arbete hos Sitra strävar Kirsi efter att kombinera båda. Hennes mission är att hitta lösningar som stärker människors digitala autonomi i vardagen.

Kirsi har med sig visioner och tyst kunskap från två olika högre högskoleutbildningar och cirka 15 års arbete inom mediebranschen. De senaste åren före sin Sitra-karriär spenderade hon emellertid med att undersöka användarerfarenheter av delaktighet och aktörskap inom konsumentsystem som utnyttjar artificiell intelligens.

Kirsi trivs med att lära sig nytt i arbetet och på fritiden och anser att de bästa nya idéerna oftast uppstår tillsammans. Ta kontakt med Kirsi om du vill bolla idéer om delaktighet, aktörskap eller samhälleligt deltagande i kontexten av en digitaliserad vardag.

Va?

Som motvikt till sin egen digitala vardag beger sig Kirsi med sin familj under båtsäsongen till en klippig ö i yttre skärgården. På stugan som byggts på ön kan man vara helt off the grid. På ön har familjen sällskap av bland annat en ringmärkt fiskmås, som har fått smeknamnet Sisu-Pekka.