personer

Lea Kurki

Expert, Sitra

Vem?

Som ansvarig kommunikatör för samhällelig utbildning på Sitra vill Lea förklara och göra tillgängligt vad samhällelig förändringsförmåga är och hur en rättvis förändring får fart genom metoder och interaktion.

Vad?

Lea arbetar för att Sitras högklassiga utbildningsarbete ska hitta sina målgrupper. Hennes mål är att förändringsutbildningen och -metoderna ska ha ett intressant, tydligt och synligt koncept för att lokalisera nya förändringsskapare.

När det gäller kommunikationsmetoder och -kanaler är Lea allätare. Ett intressant innehåll byggs upp på fakta som ofta är mer fascinerande än ryktet, utnyttjar digitala möjligheter och väcker härliga känslor.

Lea har jobbat med kommunikation, marknadsföring och delaktighet inom bland annat kommunsektorn, på ett nationellt forskningsinstitut och på ministerier.

Lea har en politices magister-examen. Fältarbetet inom antropologi tog henne en gång till Kenya för att studera samhällelig förändring i begravningar. Behållningen blev ett antal metoder som också är till nytta när det gäller kommunikation: etnografi, deltagande observation och narrativ.

Va?

Lea drömmer om en elcykel och -bil (samt körkort) Fritiden kan fyllas med C-filmer från 90-talet. En fråga som Lea sannolikt kommer att fundera på under resten av livet gäller spänningen mellan individen och strukturen.