Gå direkt till innehållet

Leena-Kaisa Piekkari

Expert, Circulär Ekonomi, Sitra


Vem?

Leena-Kaisa Piekkari är expert inom nyckelområdet Cirkulär ekonomi. Leena-Kaisa har till uppgift att tänka ut vilka politiska åtgärder som kan vidtas och vilka styrmedel som kan användas för att på bästa sätt främja en cirkulär ekonomi i Finland. Leena-Kaisa har som mål att bland annat förena Miljöministeriets och Sitras kompetens och i samarbete utveckla och komma med idéer till nya verksamhetsmodeller som bygger på frivillighet som komplement till de traditionella regleringarna.

Vad?

Leena-Kaisa har cirka tio års erfarenhet som miljökonsult i synnerhet inom skogs- och energiindustrin. De senaste åren har Leena-Kaisa varit särskilt intresserad av hur den cirkulär ekonomin kan bättre integreras i företagens verksamhet.

Leena-Kaisa har examen från Åbo handelshögskola. Förutom en EM-examen har Leena-Kaisa gått ett utbildningsprogram med särskild inriktning på miljö, och det var då hennes gnista för området tändes.

Kontakta Leena-Kaisa om du vill höra mer om frivilliga avtal eller diskutera hur vi på Sitra strävar efter att påverka främjandet av en cirkulär ekonomi med olika styrmedel.

Va?

På fritiden gör hon olika saker tillsammans med familjen och vännerna. Kvällarna är fyllda av kultur, idrottsevenemang, bastu, löpning, god mat och intressanta samtal. På semestern och på veckosluten lär Leena-Kaisa ofta känna nya främmande kulturer eller njuter av lugnet på landet.

Leena-Kaisa ser inom en nära framtid hur de nya studerandena på handelhögskolorna kommer till föreläsningen om cirkulär ekonomi i horder, för att det är det häftigaste någonsin!