personer

Maria Hughes

Sitra

Vem?

Maria Inkeri Hughes är med och för Sitras arbete inom cirkulär ekonomi till internationell nivå. Hon arbetar särskilt med WCEF-forumet och internationella intressegrupper. Maria är speciellt intresserad av en hållbar utveckling av relationen mellan samhället och miljön såväl i Finland som ute i världen.

Vad?

Efter flera år inom miljöförvaltningen är Maria särskilt förtrogen med betydelsen av miljöförvaltning och verkställande av miljölagstiftningen i arbetet för komplexa systemiska förändringar. Hon har också erfarenhet av bland annat projekt inom cirkulär ekonomi i Finland och Spanien.

Vänd dig till Maria om du vill veta mer om affärslösningar för cirkulär ekonomi till exempel i hamnar eller om du funderar på hur stora helheter kan uppdelas i hanterbara proportioner.

Maria har examen i biologi vid Åbo universitet. Under studietiden förkovrade hon sig och utvecklade sina språkkunskaper genom frivilligarbete i Moçambique och utbytesstudier i Frankrike. Intresset för cirkulär ekonomi vaknade i slutet av studierna och hon bytte forskningsämne från trollsländor till främjande av cirkulär ekonomi.

Va?

Efter arbetsdagen beger sig Maria ofta på capoeira-träning. Hon tar sig också tid för utevistelse och friluftsliv, ibland vandringar med ryggsäck på ryggen, ibland paddling eller cykling.

Maria tror att ”engångs-” kommer att vara ett bortglömt begrepp i framtiden.