personer

Mariko Landström

Ledande Expert, Natur och ekonomi

Vem?

Mariko Landström är expert inom nyckelområdet Klimatlösningar, där hon samordnar och producerar olika utredningar om lösningar för att minska utsläppen och metoder för att främja dem. Mariko ägnar sin tid åt att fundera över hur samhällssystemen fungerar och hur de kan optimeras för att skapa större välfärd för alla, även kommande generationer.

Vad?

Mariko är diplomingenjör inom systemanalys och har sin examen från Aalto-universitets högskola för teknikvetenskaper. Hon är insatt i ekonomi och klimatpolitik genom sina studier i biämnen på Technische Universität i Berlin samt sitt diplomarbete på MCC i Berlin.

Innan hon kom till Sitra var Mariko konsult för företagsledningen inom i synnerhet strategiprojekt och projektledning av stora projekt, med fokus på energi och infrastruktur.

Va?

På fritiden träffar Mariko vänner som hon motionerar och äter god mat tillsammans med. En annan fritidssyssla hon har är att sätta sig in i klimatpolitikens akademiska värld genom att skriva en artikel som bygger på sitt diplomarbete. Även att resa ligger Mariko varmt om hjärtat, och hon strävar efter att utnyttja sina flygmil så effektivt som möjligt genom att åka på långa backpackingresor.

Mariko tror att energiproduktionen med bränsletekniker kommer att vara ganska eftersatt år 2030.

Vad handlar det om?