personer

Marleena Ahonen

Sitra

Vem?

Marleena Ahonen fungerar som expert inom team cirkulär ekonomi. Marlena ser cirkulär ekonomi som en av världens bästa och mest sporrande strategier mot en hållbar, meningsfull och på alla sätt bättre morgondag, som alla kan engageras att bygga upp!

Vad?

Marlena har en holistisk syn på hållbar utveckling, cirkulär ekonomi och hela världen, med en människonära twist. Teman som Marleena bollar är exempelvis processindustri, återvinning, gasekonomi, förnybar energi, strategisk livscykelanalys, cleantech, klimatförändringen, miljöpåverkan och förutseende.

Marleena har tidigare fungerat som konsult inom hållbar utveckling samt gjort avstickare som cleantech-praktikant i Los Angeles och i ett projekt i Tanzania. I förhållningssättet kombineras de bästa lösningarna från high tech till low tech.

Till utbildningen är Marleena diplomingenjör inom industriell miljöteknik och hon har en stark teknologibakgrund i Otnäs.

Va?

Efter arbetstid dansar Marleena loss på danslektioner, går på yoga och äventyr såväl på paradisöar som i Helsingfors, på eller i havet eller i omedelbar närhet till nämnda ställen.

Marleena kan knappt vänta tills hon får ladda ackumulatorer via solseglen i sin båt, anrika återvinningsmaterial vid närköpets återvinningsställe och utbilda sin artificiella intelligens i sin musiksmak för stämningen på sina fester. Och att hon kan surfa i Finland på syntetiska konstgjorda vågor som motsvarar autentiska.

Vad handlar det om?