Mira Nupponen

Expert, Kommunikation och samarbets relationer, Sitra
Sitra. Kuva: Miikka Pirinen / SITRA
Sitra. Kuva: Miikka Pirinen / SITRA

Vem?

Mira ansvarar för den strategiska planeringen och genomförandet av kommunikationen på Sitras nyckelområde Rättvis dataekonomi, dvs. nyckelområdet IHAN. Mira är en passionerad och mångsidigt kunnig kommunikatör med särskild erfarenhet av teknologi- och företagskommunikation. Mira fungerar bäst i en fartfylld omgivning där människoorienterade värderingar möter äkta engagemang och arbetsglädje.

 

Vad?

Mira är övertygad om att det är möjligt att åstadkomma genuina samhälleliga förändringar genom kommunikation med genomslag.  I det dagliga arbetet vill hon väcka enskilda människor, företag och politiska beslutsfattare att kräva, skapa och möjliggöra mer människoorienterade digitala tjänster. En inspirerande vardag på IHAN består av gemensamma aktiviteter, fräscha nya infallsvinklar och konkret arbete.

 

Vaddå?

På fritiden fokuserar Mira på att leva i stunden och njuta av de små glädjeämnena i vardagen tillsammans med familj och vänner. Motion och natur hjälper Mira att lägga alla bitar på plats i den hektiska vardagen. Å andra sidan behöver denna spontana idealist regelbundet koppla loss. Det kan ske genom en soloresa till världens andra sida, en veckoslutsresa med vänner eller en söndagsträff med släktingar.

Från denna författare

Läst den än?