personer

Päivi Hirvola

Direktör, Sitra

Vem?

Päivi Hirvola ansvarar för Sitras samhälleliga utbildning. Sitra Lab och Ledarskapsutbildningen i hållbar finanspolitik är kärnan i den samhälleliga utbildningen – de aktuella tyngdpunkterna är nyckelområdet Kompetensens tid och arbetsmarknadsledningens Round table-verksamhet.

Päivi bygger upp samarbete och förnyelse, förespråkar försökskultur och gemensam inlärning, skapar dialog och är en facilitator.

Vad?

Päivi har över 15 års erfarenhet av samhälleligt påverkningsarbete, innovativ utveckling, projektledning och av att skapa samförstånd och arbeta tillsammans. Hennes bakgrund som pol.mag. och mångsidiga erfarenheter gör henne till en visionär med förmåga att lägga fram nya, interaktiva sätt att förnya samhället. Framtiden skapas tillsammans.

I resultaten av de projekt som Päivi ansvarat för ser man att hon är lösningsorienterad, samarbetar och har förmåga och vilja att förnya sig. Som ledare är det viktigt för henne att hennes team har förutsättningar att lyckas. När det kommer till att leda framtidsarbete är hon intresserad av dialogens kraft.

Va?

Som mamma till två barn i skolåldern värdesätter Päivi en bra vardag. Hon är en lagspelare både på jobbet och på fritiden, och drivs av en bättre morgondag, en global syn på livet och ett innehållsrikt och effektivt arbete för att uppnå dessa mål tillsammans med olika slags människor.