personer

Petri Lehto

Ledande Expert, Hälsa genom data

Vem?

Petri Lehto arbetar som ledande expert i projektet Hälsodata 2030. I sitt arbete fokuserar han särskilt på hälsosektorns konkurrenskraft och utnyttjande av hälsodata.

Vad?

Innan Petri kom till Sitra arbetade han över 15 år inom statsförvaltningen, särskilt på arbets- och näringsministeriet och dess föregångare handels- och industriministeriet. Arbetet handlade om förnyelse, innovationspolitik och främjande av Finlands konkurrenskraft – därför är det lätt att förstå varför Sitras och Petris intressen sammanföll flera gånger. Petri har vidgat sitt perspektiv på hälsosektorns tillväxt även via företagsvärlden och arbetat som ledare för samhällsrelationsteamet vid en amerikansk läkemedelsjätte.

Va?

Förnyelsetemat återkommer också i Petris vardag: för närvarande håller han på att lära sig spela gitarr och piano. Musik ligger Petri varmt om hjärtat, liksom även motion och litteratur. Om det finns tid över spelar Petri gärna tennis – en gren som man alltid kan lära sig något nytt i. Vi ses vid förnyelsen!