personer

Petteri Mäkeläinen

Ledande Expert, Kommunikation och samarbetsrelationer

Vem?

Petteri är ledande expert inom Sitras tema Rättvis dataekonomi. Han leder ett innovationsekosystem för skogs- och processindustrin, där Finlands konkurrenskraft stärks genom att utnyttja och dela data. Hörnstenarna i Petteris arbete är gemensamma innovationer och inlärning samt utveckling av nya verksamhetsmodeller.

Vad?

Petteri har en mångsidig erfarenhet från service- och teknologibranschen. Digitala banbrytande företag är både bekanta och framförallt inspirerande för honom på grund av deras samhälleliga betydelse.

Petteri har under sin karriär drivit hållbar tillväxt på ett mångsidigt sätt och lett den strategiska utvecklingen av olika kundrelationer. Han är en trogen förespråkare för öppet tänkande – det främjar målinriktad, delad inlärning och förnyelse genom uppmuntran.

Va?

Petteri funderar gärna över svar på ”varför”-frågor och upprätthåller en ständig utveckling och strävan att bli bättre. Motion, kreativitet och natur betonas i hans fritidsintressen. Petteri njuter särskilt av arktiska landskap och bergsvandringar.

Petteri ser framtiden framförallt som rättvis, hållbar och inspirerande. Det sker genom samarbete och konkreta lösningar där tekniken är ett naturligt redskap.