Riina Pulkkinen

Ledande Expert, Samhällelig utbildning, Sitra
Kuva: Miikka Pirinen / Sitra
Kuva: Miikka Pirinen / Sitra

Vem?

När Sitra Lab samlar utvecklare, förändringsaktörer, beslutsfattare och problemlösare till ett samarbete är Riina troligen i närheten. Riina Pulkkinen planerar och genomför Sitra Lab-processer och tittar på samhällsproblemlösningen och innovationsverksamheten i dem.

Vad?

Olika innovationsmiljöer och utvecklingsplattformar är Riinas specialitet. Hon är särskilt intresserad av designtänkande och vilka möjligheter det ger när man ska utveckla nya lösningar som är viktiga för samhället.

Riina har bland annat varit inblandad i utvecklingsprogrammen Ratkaisu 100 och Maapalloliiga. Tidigare har hon arbetat som bland annat facilitator, företagare och forskare. Riina har forskat om innovationsmiljöer, är magister i administrativa vetenskaper och stadsplanerare.

Ta kontakt med henne om du vill prata om delaktighet och om hur allt fler kunde vara med och bygga upp lösningar som utvecklar samhällets funktionsförmåga, för att inte tala om nya metoder och sätt att utveckla lösningar som förbättrar allas välbefinnande.

Va?

Riina är en flitig pysslare som försöker minska sin förbrukning av post it-lappar. På fritiden brinner hon för god pizza och ungas valdeltagande och tillsätter ingefära i alla maträtter.

Riina orkar tjata om att kreativitet, uppfinningsrikedom och företagsanda inte är bundet till titlar eller tendenser. De är färdigheter som går att lära sig och fungerar enligt en viss logik.

Från denna författare

Läst den än?

Vad handlar det om?