Risto Tornivaara

Senior Advisor, IHAN - Människoorienterad dataekonomi , Sitra


Vem?

Risto Tornivaara är IHAN®-projektets länk till finansbranschens beslutsfattare och utvecklare både i Finland och Europa. Han har till uppgift att förena banker, försäkringsbolag och kapitalförvaltare och hjälpa dem att förstå de möjligheter inom människoorienterad dataekonomi som IHAN® erbjuder. Det skapar förutsättningar för att erbjuda nya och relevanta tjänster till kunderna.

Vad?

Risto har arbetat i finansbranschen i fyra decennier, såväl inom affärsutveckling som med direkt operativt ansvar för verksamheten. Han har även sett och upplevt de kraftiga förändringarna inom finansbranschen från krisbransch till föregångare inom teknikutnyttjande och samtidigt varit vd för valutahandlare.

De senaste åren har det största föremålet för hans intresse och engagemang varit att utveckla kundupplevelsen genom att lyssna på kunderna och utnyttja tekniken genom att skapa nya och lättanvändliga tjänster.

Va?

På sin allt större fritid ägnar han sig åt olika sporter efter säsong, både utomhus och inomhus, men innebandyn får han nog dock snart ge upp. Han håller sin fru nöjd med regelbundna operabesök.

Genom att förnya sig själv och ta till sig nya saker får man en lagom utmaning i framtiden, både i rollen som rådgivare och styrelseledamot. Upp med hakan och blicken mot lösningar när man stöter på nya utmaningar.