Salla Nurminen

Expert, Hållbar vardag, Sitra
Kuva: Miikka Pirinen / Sitra
Kuva: Miikka Pirinen / Sitra

Vem?

Salla arbetar i Sitras team En hållbar vardag som sprider ut i världen beprövade lärdomar och verktyg som tagits fram i Finland. I sitt arbete svarar hon för att bygga upp gemenskapen Shift 1.5 inom området En hållbar vardag. Salla anser att gemenskaper som uppstår runt människor som är intresserade av samhällspåverkan är en ytterst viktig resurs. Formella och informella gemenskaper kan vara nyckeln till att lösa vår tids största utmaningar. Salla är fascinerad av konceptualisering, sensemaking och kommunikationens outsinliga möjligheter.

Vad?

I Sitra har Salla bland annat hunnit arbeta i Ratkaisu 100 -utmaningstävlingen, Sitra Lab och utvecklingsprogrammet Maapalloliiga som hade gärningar för en hållbar vardag som mål. Inom ramen för dessa har hon fördjupat sin kompetens i både traditionella evenemang och nätevenemang, och de grundmässiga faktorerna för att bygga upp gemenskaper och nätverk har blivit tydligare. Salla svarar gärna på frågor och ger råd på svenska.

I sin ryggsäck har Salla politices magisterexamen samt en Solskensstaty från lågstadiet.

Va?

Salla blir lätt entusiastisk över nya saker och känner stor njutning då hon stryker över uppgifter på to do-listor. På fritiden byts kontorsbordet ut mot en vandringsryggsäck, basketboll eller en idrottsgren som ger en adrenalinkick.

Salla tror att den teknologiska utvecklingen och robotiseringen kommer att öka efterfrågan på samhällsvetare ännu mer.

Vad handlar det om?