personer

Sami Tuhkanen

Direktör, Placeringar

Vem?

Sami Tuhkanen ansvarar för placeringsverksamheten i anslutning till Sitras grundkapital och för kapitalinvesteringar. Han är medlem i Sitras ledningsgrupp och styrelsemedlem i ett antal målföretag och -fonder. Sami leder ett team som består av erfarna proffs på placeringsverksamhet.

Vad?

Sami har över tio års erfarenhet av kapitalinvesteringar och styrelseuppdrag särskilt i tillväxtföretag och över fem års erfarenhet av operativ ledning. Dessutom har han en lång erfarenhet av cleantech, framför allt förnybar energi och energieffektivitet. Till utbildningen är han diplomingenjör inom teknisk fysik.

Tidigare har Sami varit direktör för utvecklings- och finansieringsenheten i anslutning till Sitras affärsverksamhet, chef för kapitalinvesteringsteamet, ledande expert inom energiprogrammet och utvecklingschef inom miljöprogrammet. Innan han kom till Sitra arbetade han som teknologiexpert på Tekes och som forskare i energisystem på VTT.

Va?

Fritiden tillbringar Sami helst med familjen, i simhallen, på gymmet, längs skogsstigar och i skidspår samt på kanten av innebandyplaner.