Gå direkt till innehållet

Sari Virta

Sitra


Vem?

Sari Virta är proffs inom kommunikation, utvecklingsarbete och utbildning. På Sitra svarar Sari för kommunikationen i Samhälleliga utbildnings funktionen och sparrar särskilt Sitra Lab och nyckelområdet Kompetensens tid i detta. Sari tror på kraften i samarbetet och kommunikation när det gäller att skapa förändring.

Vad?

Sari har erfarenhet av chefsarbete, ledarskap och organisationsutveckling samt utbildningsplanering, konsultverksamhet och undervisning. Sari är nyfiken och inspirerad, bygger nätverk och deltar i många aktiviteter. Hörnstenarna i hennes arbetssätt är att lära sig nya saker, gemensam utveckling, systemiskhet och människoorientering.

Studierna vid handelshögskolan i Helsingfors fokuserade på kommunikation, handelsspråk och internationell affärsverksamhet. Efter ett tjugotal år i arbetslivet skrev hon sin doktorsavhandling om spänningarna i produktutvecklingsarbetets ledning, och utifrån den är frågor som gäller utveckling av nätverkssamarbete fortfarande intressanta för henne. Utöver sina akademiska examina har Sari studerat kommunikation, konsultverksamhet för arbetsgemenskaper, ledning av projekt och människor, digital teknik, kreativitet och pedagogik.

Va?

Vänner, hav, musik, god mat och att undersöka nya hörn av världen är Saris källor till förnöjelse. Saris motto är: Utanför mig finns det mycket mer kunnande och intressanta saker än inuti mitt huvud – framtiden är samarbete!