Seija Petrow

Senior Advisor, Kompetensens tid, Sitra
SItra. Photo: Miikka Pirinen
SItra. Photo: Miikka Pirinen

Vem?

Seija arbetar som seniorrådgivare inom nyckelområdet Kompetensens tid. Hennes specialområden är juridik och arbetsmarknaden.

Vad?

Seija är välbekant med verksamhetssätten på arbetsmarknaden, med politiska och parlamentariska processer samt med statsrådets verksamhet. Hon har tidigare varit förhandlingsdirektör för Statens arbetsmarknadsverk vid Statsrådet, förvaltningsdirektör vid kommunikationsministeriet och haft olika uppgifter vid Vägverket. Efter att i nästan trettio år haft olika förmans- och ledningsuppgifter njuter Seija nu av att se hur projektarbeten med olika intressegrupper når framgång.

Va?

Seijas passioner är att följa med vad som sker i samhället och hur det utvecklas. Och vardagssysslorna är inte heller att förglömma. Hon tycker om att laga mat, vistas vid sommarstugan, läsa och motionera. Hennes söta barnbarn ger också livet en guldkant. Du kan stöta på Seija på operan eller teatern, där hon njuter av upplevelsen. Seija ser med gott mod på de överraskningar framtiden för med sig och har en förtröstan i att man alltid kan lära sig nya saker och att hinder som dyker upp på vägen är till för att övervinnas.