personer

Tarmo Toikkanen

Ledande Expert, Konkurrenskraft genom data

Vem?

Tarmo Toikkanen är ledande expert i projektet Vägkarta för dataekonomi. Han är specialiserad på utveckling av lärande, avlärande och kunnande i fråga om både individer och organisationskulturer.

Hans livsuppgift är att rädda världens barn och vuxna från dåliga lärandeupplevelser. Han är övertygad om att hela livet går ut på att lära sig, och därför är det viktigt att ordna så att lärandet är medryckande, roligt, effektivt och ibland även lite speciellt.

Vad?

Formgivning, teknik, lärande och öppen/data/kultur. När du hittar en plats där dessa fyra möts, finns det en god chans att du också möter Tarmo. Under sin karriär har Tarmo jobbat som mjukvaroskapare, journalist, lärare, psykolog, faktalitterär författare, designforskare, faciliterare, startup-företagare, expert inom öppna licenser och upphovsrätt och organisationsaktiv. Och nu jobbar han på Sitra.

Kontakta Tarmo om du behöver kunnande, färdigheter eller insikter för att jobba med utveckling av något som anknyter till öppna data, MyData eller dataekonomin.

Va?

På sin fritid främjar Tarmo samma saker genom olika föreningar. Han leder Creative Commons verksamhet i Finland och Open Knowledge Finland rf, och är aktiv i många andra organisationer.

Han sköter om sin kondition med badminton och cykling. Böcker, filmer och spel (bräd- och sällskapsspel och digitala spel) hjälper honom att föra tankarna till andra sfärer.